Akyaka'da Şans 56 Kişiye Güldü!

Akyaka'da Şans 56 Kişiye Güldü!

2012-2013 eğitim öğretim yılında okullarda Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) aracılığı ile yapılan temizlik ve çalışmalar Akyaka halkının takdirini kazanmıştı.

 Akyaka'da Şans 56 Kişiye Güldü!

2012-2013 eğitim öğretim yılında okullarda Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) aracılığı ile yapılan temizlik ve çalışmalar Akyaka halkının takdirini kazanmıştı. Bu yıl da Kars iline ayrılan 2000 kişilik kontenjan ayrıldı. Kars il İstihdam Kurulu kararı ile Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 50, Köylere Hizmet Götürme Birliğinde 20 kursiyerin çalışması kararlaştırıldı.

Kars çalışma ve iş Kurumu ile Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu TYP kapsamında Akyaka ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışacak 40 kişi için  müracaat sayısı 148 olunca noterde kura çekilişi yapıldı. Akyaka Kaymakamlığı Toplantı salonunda yapılan çekilişe,Akyaka Noteri, Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli, Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar, Şube Müdürü Rıfkı Yağcı ve  Çalışmak isteyen kursiyer adayları katıldı. Akyaka Noterinin huzurunda yapılan çekiliş ile 40 asıl 20 yedek Akyaka Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmak isteyen , Köylere Hizmet Götürme Birliğinde 16 asıl 8 yedek katılımcının yüzü gülerken kurada bayan adaylarının şansının daha fazla olduğu tespit edildi. Kura Çekilişinden önce katılımcılara konuşma yapan Şube Müdürü Rıfkı Yağcı çalışma koşulları ve TYP yönetmeliği hakkında bilgiler vererek çalışacakları devamsızlık konusunda uyardı. Akyaka ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün %20 dezavantajlı kesimi belirlemesinin ardından çalışanların Kurban Bayramı öncesi temizlik elemanı olarak iş başı yapması bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler