Akyaka’da Şeker Pancarı konuşuldu

Akyaka’da Şeker Pancarı konuşuldu

Kars Valisi Eyüp Tepe'nin talimatları ile Akyaka'da Şeker Pancarı konulu toplantı yapıldı.

 

Kaymakam Osman Uğurlu’nun başkanlık ettiği toplantıya, Şeker Fabrikası Müdürü Fikri  Cömert, DSİ şube müdürü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Son dönemlerde Kars’ta şeker pancarı üretiminin azalması ile şeker fabrikasının kapanması ihtimali gündeme geldi. Fabrikanın kapanması Kars ve bölge için hem ekonomik hem de sosyal açıdan yeni sorunları doğuracağını gösteriyor. Akyaka’nın Kars’ın pancar üretiminin % 70’ni sağladığı göz önüne alındığında ilçenin önemi şeker fabrikası açısından bir kat daha artıyor.

Bu bağlamda pancar üretimini teşvik etmek amacı ile yapılan toplantı önem arz ediyor. Toplantıya katılan vatandaşlar oldukça memnun kaldılar. Sorunlarının ilk elden yetkililerle paylaşma imkanı buldular. Sorunlarını dinlemek için bu toplantıyı düzenleyenlere teşekkür eden çiftçilerin sıkıntı olarak yetkililere pancara kota konulması ve kurak geçen mevsimde hayvansal yem bitkilerinin üretiminin önemli olması samanın fiyatının bu yıl 1,00 TL’yi aşması çiftçilerin endişesi olarak yansıdı.

Akyaka çiftçisinin de Kars Şeker Fabrikasının kapanacağına ait dedikoduların kendilerini rahatsız ettiği bölge için çok büyük öneme sahip olan bu fabrikanın ayakta kalması kendilerini memnun edeceğini belirttiler. Pancar üretimi bölge çiftçisi için önemli geçim kaynakları arasında gelmektedir ancak ne yazık ki konulan kotayı dolduramayan çiftçilerin zarara uğraması ve kurak geçen mevsimden dolayı çiftçilerin mısır üretimine yönelmeleri üretimde belirli düşüşlerin yaşanmasında etkili olmasına neden olması olarak gösterildi.

Çiftçiler kendi sorunlarının ilk elden dinlenip çözüm arayışına girilmesini büyük memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Bu tarz bilgilendirme toplantılarının sürekli yapılarak çiftçiye verilen önemin gösterilmesini talep eden çiftçiler ilgililere teşekkür ettiler.kha

Önceki ve Sonraki Haberler