Akyaka’dan İŞKUR’a Teşekkür

Akyaka’dan İŞKUR’a Teşekkür

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) vasıtasıyla Akyaka Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda TYÇP kapsamında çalışan kişiler okulları pırıl pırıl ediyor.

Öğrenci velileri TYÇP kapsamında daha çok kişi çalıştırılmasından memnun olduklarını belirterek, ”Allah bu TYÇP işini çıkaranlardan razı olsun, çocuklarımız okula gittiklerinde sınıflar tertemiz, sıcacık çok güzel ders yapıyorlar, okullarımızın kardan kapanan yolları açık bahçesi temizlenmiş. Hükümetimize ve özellikle Kars Milletvekillerimize,Kars İş Kurumuna çok teşekkür ediyoruz. Hem ihtiyacı olan bir vatandaş çalışıyor evine ekmek götürüyor hemde okulumuz tertemiz, sıcak, güzel burada şunu da söyleyelim Milli Eğitim Müdürü Mehmet UÇAR’da bu TYÇP işine önem veriyor okulların temiz ve sıcacık olması için gerekli çalışmaları yapıyor. Yetkililerden tek isteğimiz var oda bu TYÇP işi her yıl olsun okullarımızın buna gerçekten ihtiyacı var, çünkü okullarımızda kadrolu hizmetli yok özellikle köy okullarımız bu konuda çok mağdur ama TYÇP ile okullarımızın mağduriyeti ortadan kalkmış oluyor hem köy öğretmeninde soba yakma temizlik yapma derdi olmuyor, öğretmen rahat rahat görevi olan eğitimi veriyor, çocuklarımız temiz sıcak sınıflarda ders görüyor. İş Kurumundan ve Milletvekillerimizden tek ricamız Akyaka’da TYÇP her yıl olsun.” Ddediler.
 
Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uçar da okullara yapmış olduğu ziyarette okulların temizliğinden ve sıcak bir ortamda eğitim verilmesinden gayet memnun olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Kars İş Kurumu İle yapmış olduğumuz protokol gereği İlçemiz merkez ve köylerinde toplamda 56 adet TYÇP kursiyeri bulunmaktadır. Bu Arkadaşlar okullarımızın her türlü temizliğini ve diğer ihtiyaçlarını sağlayarak bizi personel yönünden çok rahatlattılar eksiğimizi kapattılar. Özellikle köy okullarımızda kadrolu hizmetli personelin olmayışı öğretmenlerimiz için çok büyük sıkıntı idi. Şuanda öğretmenim okuluna gidiyor, okul yolu kardan arındırılmış, okul temiz, sınıf sıcak derse tam motive oluyor öğrencisine şevkle ders anlatıyor tabi buda bizi memnun ediyor. Bu TYÇP projesini hayata geçiren başta sayın Bakanımıza Kars Milletvekillerimize, Projede bize her türlü destek olan değerli Kars Çalışma ve İş Kurumu Müdürüne ve onun fedakar personeline, TYÇP kursumuzda çalışarak okullarımızda emeği olan tüm çalışanlarımıza ve okullarını mükemmel hale getiren tüm öğretmen ve okul idarecilerime çok çok teşekkür ediyorum. Velilerimizde bize okullardaki temizlik ve TYÇP çalışanlarından dolayı memnuniyetlerini dile getirdikçe mutluluğum tarif edilmez oluyor. Önümüzdeki yıllarda da TYÇP kurslarının süresinin ve faydalanan kişi sayısının artarak devam etmesi okullarımızın temizliği açısından en büyük temennimdir”
 
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler