Akyaka’ya Z-Kütüphane

Akyaka’ya Z-Kütüphane

Kars’ın Akyaka ilçesinde 10 adet kütüphanenin açılışı yapıldı.

Zafer ŞAHİN / karsmanset.com

Geçen yıl ve bu yıl içerisinde 2’si hayırseverler tarafından 8’ide SODES projesi kapsamında Akyaka Kaymakamlığı tarafından olmak üzere toplamda 10 kütüphane açıldı.

Böylece ilçe merkezindeki okullar ile taşıma merkezi olan okullarda kütüphanesi olmayan okul kalmadı. Bunun yanı sıra köy okullarında da kitaplıklar oluşturularak yaklaşık 6000 kitap alındı.

Kütüphanelerin açılışını Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz ile Eğitimci-Yazar Sinan Yağmur yaptı. Okur-Yazar buluşması için Akyaka’ya gelen Sinan Yağmur, “Benim beklediğim kütüphane konseptinin çok üzerinde dizayn edilmiş, kitaplıkların kurulumu özendirici şekilde yapılmış bir kütüphane olmuş. Bu kütüphanelerin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi. Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz de, “ Kitap ve kütüphane insanın en iyi dostudur. Kaliteli eğitimin hedeflerinden biriside kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Öğrenci ve öğretmenlerimizin kütüphaneyle iç içe olmasını sağlamak,okuyan öğrencilerimizin kitap edinmesini kolaylaştırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bütün okullarımızın kütüphaneye sahip olmasını hedefledik.Hazırladığımız “AKYAKA OKUYOR” adlı SODES projesi ile hayırseverlerimizin de katkılarıyla bunu gerçekleştirdik.İlçe Milli Eğitim çalışanları,idareci ve öğretmenlerimiz de çok gayret etti.Hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz ve bunun Türkiye’deki tüm okullara örnek olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hatıra fotoğrafının çekilmesi ve günün anısına Yazar Sinan Yağmur ile Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz’in birlikte imzaladığı kitabın kütüphaneye hediye edilmesinin ardından açılış sona erdi.

akyaka’ya-z-kutuphane-(5).jpgakyaka’ya-z-kutuphane-(1).jpgakyaka’ya-z-kutuphane-(2).jpgakyaka’ya-z-kutuphane-(3).jpgakyaka’ya-z-kutuphane-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber