Alaca Sansar'a Sahip Çıkan Gençlere Ödül

Alaca Sansar'a Sahip Çıkan Gençlere Ödül

Ardahan, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından donmak üzereyken bulunan Alaca Sansarı kurtaran duyarlı gençler sertifika ile ödüllendirildi.

Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan’a bu yeni türün kazanılmasına katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.

Şimşek, ’’2016 yılı başlarında Ardahan’da kış şartları çok ağır geçti. Ardahan ilimizde Ocak ayında ilimiz vatandaşlarından Rasim Hanoğlu, İbrahim Deniz ve Uğur Avşar kardeşlerimiz Sugöze köyü yakınlarında donmak üzereyken bulmuş oldukları Alaca Sansar’ı şube müdürlüğümüze teslim etmişlerdir. Alaca Sansar’la ilgili Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi hocamız Doç. Dr. Orhan Yılmaz tarafından gerekli gerekli araştırmalar yapıldı. Alaca Sansar’ın Ardahan ilinde ilk defa görüldüğü ve dünya literatüründe de Ardahan ilinde yaşayan yeni bir tür olduğu tespit edildi. Bu da yine İngilizce bir makale hazırlayarak dünya literatüründe Ardahan ilinde de yaşadığını tespit edildiğine dair gerekli çalışmaları yapacaklardır. Koruma altına aldığımız Alacasansarı her türlü bakımının yapıldıktan sonra doğaya Salı verdik.’’ Şeklinde konuştu.

Şimşek, ’’Alaca Sansarın bölgelerinde görülen hayvan türleri arasında bulunmadığını, bu nedenle bu hayvanın kurtarılması ve Ardahan’a bu yeni türün kazanılmasına katkıda bulunan arkadaşlarımızdan Rasim Hanoğlu, İbrahim Deniz ve Uğur Avşar kardeşimize de biz kurumumuz adına teşekkür ediyoruz. Ve kendilerini kurumumuz adına birer takdir belgesi ile onurlandırmak istedik.’’ dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler