Albay Serdar Güngör yeniden hakim karşısına çıktı

Albay Serdar Güngör yeniden hakim karşısına çıktı

FETÖ/PDY darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla tutuklu bulunan Kars İl Jandarma eski Komutanı Albay Serdar Güngör yeniden hakim karşısına çıktı.

Volkan KARABAĞ KARS MANŞET 

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla yargılanan İl Jandarma eski Komutanı Albay Serdar Güngör’ün de aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 11 sanık “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme” suçundan verilen cezaya ilişkin Erzurum Bölge Adliye Mahkemesince bozulmasının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İl Jandarma eski Komutanı Albay Serdar Güngör ile İl Jandarma eski Komutan Yardımcısı Yarbay Kamil Öztürk, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube eski Müdürü Ömer Talay, Astsubay Murat Aydoğmuş’u “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme” suçundan 15 ile 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Ancak Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi tarafından kararın bozmasının ardından dava, tekrar Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

İlk duruşmada Güngör, Öztürk, Aydoğmuş ve tutuksuz yargılanan 4 sanık avukatlarıyla birlikte hazır bulunurken, Talay Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu bulunduğu cezaevinden katıldı. Diğer tutuksuz yargılanan 3 kişi ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada İl Jandarma eski Komutanı Güngör, darbeden 11 ay sonra darbeye yardım suçundan tutuklandığını belirterek, tutuklu kaldığı sürenin uzunluğuna dikkat çekerek tahliyesini istedi. Tahliye aldıktan sonra görevine başlamayacağını ve Ali Avcı beni gece 01.50 gibi arayarak beni sıkı yönetim mahkemelerinde yargılamakla tehdit ettiği beyanında bulunan Güngör, “Bozma kararında bizimle verilmiş olan gerçeklerin soyut gerçeklerle ortaya koyduğu belirtilmektedir. Soyut gerçeklerle 2 yıl 4 aydır tutukluyum. Benim örgütle en ufak bir illiyetim yoktur. Ben halen görevimde bir albayım. Halen ihraç edilmedim. Açığa dahi alınmadım. Eğer tahliye alırsam yarın göreve başlayacağım. Tutuklu bulunduğum süre içerisinde Ankara’ya tayin oldum. İki senelik süre dolduğu içinde Van Asayiş Kolordu Komutanlığına atandım.” ifadesini kullandı.

Eski İl Jandarma Komutan Yardımcısı yarbay Kamil Öztürk de olaylardan haberinin olmadığını belirterek, “3 yıldır tutukluyum, 1-1,5 yıldır duruşma yapılmadı. Kovuşturma esnasında lehime olan hususlar araştırılmamıştır. Delillerin incelenmesine ve değerlendirmeye alınmasını talep ediyorum. Askerliğin gereği komutan emrederse ben onu yapmak zorundayım, olay gecesi benim olaylardan haberim yoktur. Rasyonel olarak bu hususlar benim aklıma mantığıma ve vicdanıma yatmamaktadır. Olay gecesi benim özgür iradem yoktur. Tugaya gidiş nedenim vatanı kurtarmak ve terör saldırısını engellemek amacıyladır.” beyanında bulundu.

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube eski Müdürü Ömer Talay, “Birleşen dosyadaki mahrem imam olduğu iddia edilen Osman Alp isimli şahsı tanımıyorum. Birleşen dosya tamamen bilgi notuna ilişkin düzenlenen bir dosyadır. İstihbarat şube müdürü ile aramızda rekabet söz konusuydu. Bu durumu alay komutanımız Serdar Güngör ve Kamil Öztürk’de şahittir. Bu husumetin en çok öne çıktığı dönemde darbe girişimde 15-20 gün kadar önce Kağızman ilçe jandarma komutanlığına roket atılma olayı vardır. Bu olayda sadece bina zarar görmüştür. Bu olaydan sonrada bu olaydan bağımsız olarak sonraki Çemçe bölgesindeki bir operasyondan sonra yardım yatakçı ele geçiriliyor. Bu şahısta polislerin eylemi önceden bildiğini söylüyor. Eylemi bildiklerini söylüyor ismini hatırlamıyorum. Bundan sonra Kağızman ilçe jandarma şahıs gözaltındadır. Bu olay alay komutanına intikal ediyor. Biz şahısla görüştük ancak görüşmeden önce olay kaymakamlığa intikal ediyor. Kağızman ilçe kaymakamı da valimizi arayarak bilgi veriyor. Daha sonra sayın vali de istihbarat şube müdürü yanına çağırıyor. Bu şekilde emniyet istihbarat ile aramızda husumet oluşmuştur.” beyanında bulundu.

İfadelerin ardından Mahkeme heyeti tutuklu 4 sanığın tutukluluk hallerinin devamlılığına karar vererek duruşmayı ileriki tarihe erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler