Alibeyoğlu, Çin’de

Alibeyoğlu, Çin’de

Yerel Yönetimler Derneği Başkanı Naif Alibeyoğlu Çin'de.

Alibeyoğlu, Çin’de

Yerel Yönetimler Derneği Başkanı Naif Alibeyoğlu Çin’de.

Yerel Yönetimler Derneği ile Çin yetkilileri arasında gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde 11 ile 20 Kasım tarihleri arasında dernek başkanı Naif Alibeyoğlu, danışma kurulu başkanı Bekir Ödemiş,genel sekreter Saffet Özdemir ve İzmir,Adana,Samsun,Sakarya illerinden belediye başkanı,meclis üyeleri ve bürokratlardan oluşan 22 kişilik heyet sırasıyla Pekin,Zouping, Jlazhou,Quidao ve Shanghai kentlerinde akıllı otopark uygulamalarını yerinde incelediler.teknolojinin üretildiği fabrika ziyaretine genel müdür Lv Qingming tüm üretim aşamalarına ilişkin brifing sundu.

Dernek Başkanı Naif Alibeyoğlu ise amaçlarının yerel yönetimlerimizin ileride karşılaşacakları sorunları çözmede dünyada gelişen yeni teknolojileri yerinde inceleyerek , ülkemiz kentlerinde uygulanmasını sağlamak böylece halkımızın kaliteli hizmet almasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Danışma kurulu başkanı Bekir Ödemiş ise tüm dünyada kentleşmenin giderek hızlandığını,ülkemizin ise daha yoğun bir kentleşme baskısı altında olduğunu maalesef doğal bir süreç yerine bize özgü ekonomik,siyasal ve sosyal nedenlere dayalı kentleşmenin pek çok sorunu beraberinde getirdiğini bunların başında ise otopark sorunun ilk sıralarda olduğunu belirtti.

Çin’de tek ev ölçeğinden yoğun site ve iş merkezlerine kadar çözüm üreten yerüstünde 25 kata yeraltında ise 5 kata kadar yapılabilen akıllı otopark projelerinin Bizde de uygulanabileceğini belirten Ödemiş ; gelir düzeyinin artışı araç sahipliğinde de artışa neden olduğunu dolayısıyla sadece kentlerde değil her yerde sorunun çözümüne katkı sağlayacağını vurguladı.

Heyet ayrıca Pekin’de bulunan Türk Büyükelçiliğni de ziyaret ederek büyükelçi sayın Ali Murat Ersoy ile görüştü. Naif Alibeyoğlu Çin ve Ülkemiz arasında tarihten buyana gelen köklü geçmişe vurgu yaparak bu ziyaretlerde bunu geliştirerek devam ettirmeyi hedeflediklerini, Bekir Ödemiş ise 1.5 milyara yaklaşan nüfus ve büyüyen ekonomisi ile Türk Turizmine yapacağı katkıya dikkat çekti. Büyükelçi Ali Murat Ersoy ise tüm mesailerini iki ülke arasındaki tüm ilişkilerin artmasın harcadıklarını ve ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade etti. kha

Önceki ve Sonraki Haberler