Alibeyoğlu, turizmcilere ortak tavır alma sözü verdi

Alibeyoğlu, turizmcilere ortak tavır alma sözü verdi

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu işletme temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu ve turizmcilere "Ortak Tavır İçerisinde Bulunma" sözü verdi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) yaklaşan kış turizmi sezonu öncesinde, dünyanın sayılı kayak pistleri arasında yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi ve otelleri başta olmak üzere, ilimizde turizm, otelcilik ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik sektör toplantısı gerçekleştirdi.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıda, son yıllarda Türkiye'nin en gözde kayak merkezlerinden biri haline gelmesinin yanı sıra, kristal kar türü ile de dünyanın sayılı kayak pistleri arasında yer alan Sarıkamış Kayak Merkezinin önemine değinildi.

KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, turizm sektörünün sorunları ve çözüm önerileri ile turizme yönelik yapılan yatırımlar masaya yatırıldı ve toplantıya ilimizde faaliyet gösteren turizm işletmelerinin temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda konuşan Başkan Alibeyoğlu, işletme temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu ve turizmcilere "Ortak Tavır İçerisinde Bulunma" sözü verdi.

Turizm sektörünün sorunlarına bizzat eğileceğinin garantisini veren Başkan Alibeyoğlu, “Bölgemizde turizm açısından büyük potansiyel olduğunu biliyoruz ve görüyoruz, her şeyden önce önemli olan doğru planlamanın yapılması ve güzel bir raporun ortaya konmasıdır. Bizim amacımız bir turizm sektör raporu hazırlamak ve bu raporda ortaya çıkan sorunların çözümü için eyleme geçmektir. KATSO olarak biz bu konuda çok samimi ve çok istekliğiz. Sorunların çözüm merkezi Kars'ta ise çözüm için KATSO olarak tüm çabaları sarf edilecektir.  Şayet çözüm merkezi Kars değil ise, Bakanlık nezdinde gerekli lobicilik faaliyetlerini yürüteceğiz. Ancak; KATSO olarak sorunların üstesinden gelmenin mümkün olmadığında, ilimizin tüm kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının da elini taşın altına koyması gerekmektedir. Her şeyden önce doğru ve iyi bir planlamanın yapılması gerekir. Turizm sektörü temsilcileri ile her anlamda istişarelerde bulunacağız ve sorunların üstüne gidecek. “dedi.

Başkan Alibeyoğlu'nun konuşmalarının ardından söz alan turizm sektörü temsilcileri, böyle bir toplantının organize edilmesinden duymuş oldukları memnuniyeti dile getirdiler. Sektörleri ile ilgili yaşadıkları sıkıntılara değinen turizm temsilcileri, sorunlarına çözüm ararken yaşamış oldukları sıkıntıları anlattılar. Sektör temsilcileri tarafından dile getirilen sorunlar, Başkan Alibeyoğlu ve KATSO yetkililerince kaydedildi, notları alındı. Alınan notların Sektör Raporu haline getirileceğini ve bu raporun başta yerel ve ulusal basın olmak üzere, ilgili tüm platformlara sunulacağını ve çözümler aranacağının sözü Başkan Alibeyoğlu tarafından sektör temsilcilerine verildi.

alibeyoglu,-turizmcilere-ortak-tavir-alma-sozu-verdi-(1).jpgalibeyoglu,-turizmcilere-ortak-tavir-alma-sozu-verdi-(2).jpgalibeyoglu,-turizmcilere-ortak-tavir-alma-sozu-verdi-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler