Alibeyoğlu’ndan Teklif!

Alibeyoğlu’ndan Teklif!

Kars Belediye Eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, Devlet Sanatçısı Merhum Şeref Taşlıova'nın naaşının, Kars'taki Asri Mezarlıkta bulunun ve kendisi tarafından yaptırılan Aşık Murat Çobanoğlu'nun anıt mezarının yanı başına defnedilmesi teklifinde bulundu.

Alibeyoğlu’ndan Teklif!

Alibeyoğlu’ndan, Taşlıova’nın Kars’a defnedilmesi teklifi

Kars Belediye Eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, Devlet Sanatçısı Merhum Şeref Taşlıova’nın naaşının, Kars’taki Asri Mezarlıkta bulunun ve kendisi tarafından yaptırılan Aşık Murat Çobanoğlu’nun anıt mezarının yanı başına defnedilmesi teklifinde bulundu.

Albeyoğlu’nun teklifi, Taşlıova’nın ailesinin Ankara’da yaşaması ve mezarının kendilerinden uzak olacağı gerekçeyle kabul edilmedi. Alibeyoğlu’nun bu teklifine Taşlıova’nın ailesi teşekkür etti.

Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada, Kars’ın gururu devlet sanatçısı, UNESCO’nun yaşayan kültür hazinelerinden Aşık Şeref Taşlıova’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Karslılara başsağlığında bulundu.

Bugün Ankara’da Taşlıova’nın cenaze törenine katılacağını da belirten Alibeyoğlu: “Taşlıova’nın aramızdan ayrılması, benim gibi tüm Kars halkını da derinden üzdü. Son yıllarda aşıklık geleneğinin temcileri olan Murat Çobanoğlu ile Taşlıova’nın yan yana Kars’ta ki Asri Mezarlıkta uyumasını isterdim. Bu teklifim ailesi tarafından Ankara’ya uzak olacağı için uygun görülmedi. Taşlıova’ya Allah’tan rahmet, tüm dostları ailesi ve Karslılara başsağlığı diliyorum. Taşlıova için yarın Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü önünde resmi devlet töreni düzenlenecek. Ardından da Hacı Bayram Veli Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Şeref Abimiz, Ankara Bağlum Mezarlığında son yolculuğuna uğurlayacağız.” Dedi.  kha

Önceki ve Sonraki Haberler