Ali’nin duyarlılığı kulaklı orman baykuşu yavrularını kurtardı

Ali’nin duyarlılığı kulaklı orman baykuşu yavrularını kurtardı

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Varlı Köyünde annelerini köpek yiyen 2 kulaklı orman baykuşu yavrusu, 12 yaşındaki Ali Dara’nın duyarlılığı sayesinde kurtarıldı.

Tacettin DURMUŞ

Köylerinin çayırına arkadaşları ile birlikte oyun oynamak için giden Ali Dara, 2 baykuş yavrusunun sahipsiz halde ağaçlar arasında olduğunu fark etmesi üzerini durumu abisi Onur Dara’ya söyledi. 

Onur Dara da baykuşların fotoğrafını çekerek KuzeyDoğa Derneği yetkililerine ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (DKMP) yetkililerine gönderdi. Daha sonra DKMP Şube Müdürü Murat Doğanay ile temasa geçen Ali Dara baykuş yavrularını da köpeklerin yememesi için koruma altına almasını söyledi. 

İftar sonrasında DKMP Müdürü Murat Doğanay, iftar sonrasın ekiplerini 50 kilometre uzaklıkta bulunan Digor’un Varlı köyüne göndererek 2 kulaklı orman baykuşunu Kars’a getirtti. Müdür Doğanay kulaklı orman baykuşlarını Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne teslim etti.

Kulaklı orman baykuşlarının kendi başlarına beslenir ve uçar hale geldikten sonra doğaya salınacağını belirten Doğanay, duyarlılığından dolayı 12 yaşındaki Ali Dara’ya teşekkür ederek, tüm vatandaşların doğaya ve doğal hayata karşı daha bilinçli davranmaları konusunda öneride bulundu.

ali’nin-duyarliligi-kulakli-orman-baykusu-yavrularini-kurtardi-(1).jpgali’nin-duyarliligi-kulakli-orman-baykusu-yavrularini-kurtardi-(2).jpgali’nin-duyarliligi-kulakli-orman-baykusu-yavrularini-kurtardi-(3).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler