Alisofu Turizme Sahip Çıkıyor

Alisofu Turizme Sahip Çıkıyor

Kars Sarıkamış İlçesine bağlı Alisofu köyü İlk ve Ortaokul öğrencileri topluma hizmet çalışması kapsamında “Alisofu Turizme Sahip Çıkıyor” adlı projeyle Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki bir pistte temizlik çalışması yaptı.

Alisofu Turizme Sahip Çıkıyor

Kars Sarıkamış İlçesine bağlı Alisofu köyü İlk ve Ortaokul öğrencileri topluma hizmet çalışması kapsamında “Alisofu Turizme Sahip Çıkıyor” adlı projeyle Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki bir pistte temizlik çalışması yaptı.

Alisofu Köyü Ortaokul Müdürü ve proje koordinatörü Özgür Gökcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle öğrencilerde hem çevre bilincinin oluşmasını sağlamak, hemde turizme katkı sağlayarak kayak merkezini daha da güzelleştirmek istediklerini söyledi.

Proje kapsamında Sarıkamış Cıbıltepe Tepe Kayak Merkezi’ndeki 4 nolu pistte temizlik çalışması yaptıklarını belirten Gökcan,” Öğrencilerimizle birlikte telesiyejle 2 bin 634 rakımlı tepeye çıktık. Buradan aşağıya kadar yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki pistti taşlardan arındırdık, yabani otları temizledik. Pisttimiz pırıl pırıl oldu. Kayak sezonunda yerli ve yabancı turistler az kar yağdığında bile temiz zeminde rahatlıkla kayak yapabilsin. Projemize destek veren Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sarıkamış Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada bu tür sosyal projelerimiz devam edecek ”diye konuştu.

Öğrenciler pisti temizlendikten sonra piknik yaptı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler