Alkış, 23 Nisan'ın Önemine Değindi!

Alkış, 23 Nisan'ın Önemine Değindi!

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın önemine yayımladığı mesajında değindi.

Alkış, 23 Nisan'ın Önemine Değindi!

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın önemine yayımladığı mesajında değindi.

Alkış şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal’in başkanlığını yaptığı Türkiye Büyük Millet Meçlisi’nin açılır açılmaz Kurtuluş hatta varoluş savaşımızın hemen arkasından 23 Nisanın çocuklarımız için bayram olması kararını alması çok manidardır. Çocuklarımız 23 Nisanlarda doya doya oynasınlardan daha öte bir anlamı olsa gerektir. Bu gün sadece ülkemizin çocukları değil tüm dünya çocukları bayram yapıyor bir çok ülkeden gelen her renkten her ırktan; farklı dillerden ve dinlerden çocuklarla bayram yapıyor oyunlar oynuyor. Niçin? Tüm çocuklar bizim, tüm çocuklar masum, hepsi gül kokuyor cennet kokuyor. Çocuklar özgür oynamalı. Her türlü korkudan emin olmalı, felaketler, savaşlar gözlerini korkutmamalı. Aç ve açık kalmamalı. Anesiz-babasız büyümemeli. Silahlar güneşlerini gölgelememeli, oyunları yarım kalmamalı. Görev ve yetkisi ne olursa olsun herkes çocuklarımızı aydınlık yarınlara ulaştırmada kendini sorumlu bilmeli. Çocuklarımızın bağımlı değil, bağımsız büyümelerini, bilgiyi gönülden ayırmadan, okumalarını-yazmalarını, kritik-analitik düşünmelerini, nemelazımcı olmamalarını, sebepsiz ölen kelebeklerden, koparılan yapraklardan kendilerini sorumlu tutmalarını arzu ediyoruz. Oynayan ama oyalanmayan, her dakikasının hesabını yapan, devralacakları yükün bilincinde olan; “Bu ülke için, insanlık için, huzur dolu bir dünya için kim var?” denildiğinde sağına ve soluna bakınmadan “Ben varım!” diyen gençleri görmeyi ümit ediyoruz. Çocuklarımıza güveniyoruz. Yarınların bu günlerden daha güzel olacağına inanıyoruz. Saygılarımla...”

ORTAK SINAVLARLA İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

28-29 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan 8. sınıf ortak sınavlarla ilgili toplantı Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış başkanlığında yapıldı.

Halitpaşa ilköğretim okulu toplantı salonundaki toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı. Katılımcılara Mili Eğitim Şube Müdürü Osman Urlunc yapılacak olan sınav hakkında bilgi vererek sınav kurallarını anlattı.

İLKÖĞRETİM OKULLARINA “ATATÜRK VE ÇOCUK” ADLI DERGİ DAĞITILDI

Genel Kurmay Başkanlığı Anıtkabir Komutanlığı tarafından hazırlanan “Atatürk ve Çocuk” adlı 900 adet dergi ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine dağıtıldı.

Kars’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilköğretim 4. sınıf örencilerine 900 adet dergi dağıtıldı.

Derginin dağıtımına Vali Yardımcısı Hakan Alkan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ali Arslan ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler