Alkış, Akyaka’da

Alkış, Akyaka’da

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Güven ile birlikte Akyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.

 

Kaymakamlık toplantı salonunda okul müdürleri, müdür yardımcıları ve her okuldan bir öğretmenle tanışma toplantısı düzenleyen Alkış, öğretmenlere bazı tavsiyelerde bulundu. Alkış, “Çocukların güzel yönlendirilmesinin sağlanmasını onların fikirlerine önem verilmesinin gerektiğini onları dinlemenin onların yaşamlarında değişikliklere yol açacağını onları olumlu yönde etkileyeceğini biliyorsunuz. Çalışma arkadaşlarınızın fikirlerine önem verin daima hoşgörülü ve güler yüzlü olmaya çalışın, sizler sadece okulun değil aynı zamanda yaşadığınız çevrenin öğretmenisiniz, müdürüsünüz, müdür yardımcısısınız. Yaşadığınız çevredeki halkla uyum içinde olun onların dertleri ile ilgilenin sorunlarını paylaşın sevinçlerinde hüzünlerinde yanlarında olun. Samimiyetle görev vakarını karıştırmayın. Öğrenciyi, öğretmeni, çalışanı ödüllendirin, motive edin. Bu onların çalışmalarında başarıyı artıracaktır. İşini seven öğrenciler yetiştirmeye çalışın. Yaptığı işi seven bir tane bile öğrenci yetişse bu büyük bir başarıdır. Okulunuzu ve işinizi severek yapın sürekli istişare içinde olun, Öğretmenle istişare edin, veliyle istişare edin, Öğrenciyle istişare edin mutlaka onların düşündükleri ama sizin düşünemediğiniz nice güzel fikirleri vardır. Kimseyi ayırmayın, inancı, düşüncesi, mezhebi, ırkı ne olursa olsun herkese insan olduğu için güler yüzlü hoş görülü yaklaşın öyle eğitim verin, öyle çalışın.” dedi.
 
“YASAK KOYMAYIN”
Alkış, şunları söyledi:
“Çalıştığınız çevrede eğitim alanında yasak koymayın kanunların, kuralların, yönetmeliklerin yasaklamadığı her güzel fikri destekleyin yapın, uygulayın ben okuluma çevre nasıl daha verimli olurum diye düşünün. Bunun için istişare edin ve okullarda dilek ve şikayet kutusu olsun. Buna herkes fikrini yazabilmeli, düşüncesini yazabilmeli, şikayetini bildirebilmeli. Kendimizi ancak istişare yönüyle geliştirebiliriz. Sosyal etkinlikleri yapın değişiklikler olsun ki öğrencilerin davranış değişiklikleri olumlu etkileyecektir. Bana e-maille ulaşabilirsiniz, sorununuz sıkıntınız, sevinciniz ne varsa ben paylaşmaya hazırım. Bu şekilde ancak sizinle mail arkadaşı olabilir daha verimli ve başarılı çalışmalar yapabiliriz” dedi.
 
Alkış daha sonra Karahan İlköğretim Okulunu, Kaymakam Akif Pektaş ile birlikte ziyaret ederek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ikram edilen kaz yemeğinden tattı. 
 
Atatürk YİBO’ da her okulun öğrenci temsilcisi, okul aile birliği üyeleri ve veliler ile bir tanışma toplantısı da düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, öğrencilere ve velilere bazı tavsiyelerde bulunduktan sonra Akyaka’dan ayrıldı.
 
 
 
kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler