Alkış, Susuz'da Stajyer Öğretmenleri Mest Etti!

Alkış, Susuz'da Stajyer Öğretmenleri Mest Etti!

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Eylül ayında Susuz'da göreve başlayan stajyer öğretmenlerin Temel Eğitim Kursuna katılarak ders verdi.

Alkış, Susuz'da Stajyer Öğretmenleri Mest Etti!

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Eylül ayında Susuz’da göreve başlayan stajyer öğretmenlerin Temel Eğitim Kursuna katılarak ders verdi.

Alkış, eşi ile birlikte geldiği Susuz Halk Eğitimi Merkezinde ilçede Eylül ayında göreve başlayan öğretmenlere, “Öğretmenlik nedir? Öğretmen nedir? Öğretmenlik bir meslek midir?” Konuları ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu, tecrübelerini paylaştı.

Meslekte 27 yılı geride bıraktığını belirten Alkış, 27 yıl boyunca edindiği tecrübeleri anlattığı derste öğretmenleri zaman zaman tebessüm ettirdi zaman zaman da duygulandırdı.

Alkış, “Öğretmenliğin yüzde 50 heyecan, yüzde 30 pazarlama, yüzde 10 bilgi ve yüzde 10 da tecrübedir. Yeri geldiğinde öğretmen; çocuğun burnunu silen bir anne bazen tuvalete götüren bir abla bazen de çocuğu ile dertleşen bir babadır” dedi.

Öğretmenin sadece dört duvar arasında kalmaması gerektiğini belirten Alkış, “öğretmenlik mesleğini sevmeliyiz. Doktor olsak hastayla, mimar olsak taşla tuğlayla, hakim savcı olsak suçlularla ama öğretmen insanlarla hem de yaşı dolayısı ile canlı cıvıl cıvıl çocuklarla uğraşıyoruz. Ben bütün samimiyetimle söylüyorum bir daha dünyaya gelsem yine öğretmenliği seçerim” dedi.

Eğitimin sadece sınıfta öğrencilerle sınırlı kalmaması gerektiğini, anne baba eğitimine de önem verilmesi gerektiğini belirten Alkış, ev ziyaretleri yaparak çocuğun yaşadığı ortamı yerinde görüp empati kurulması gerektiğini belirtti.

Alkış, öğretmenlerin sorularını cevaplandırdı, mail adresini verdi, soru ve sorunların mail adresine yazıldığında mutlaka cevap vereceğini belirtti.

Alkış ve eşi öğretmenlerle vedalaştıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Susuzhaber