Alman Parlamentosu Protesto Edildi

Alman Parlamentosu Protesto Edildi

Iğdır’da Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıtı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını protesto etti.

Diriliş Başkanları Derneğince düzenlenen basın açıklamasında, Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıtı’nın önünde bir araya gelen dernek üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Ermeniler’in Doğu Anadolu’da Türkler’e uyguladıkları soykırımı anlatan fotoğrafların bulunduğu dövizleri ve Türk bayrağı taşıdı.

Diriliş Başkanları Derneği Iğdır İl Başkanı Emine Edebali, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tarih boyunca Almanya’nın yanında olduğunu fakat Almanya’nın alınan bu kararla Türkiye’ye ihanet ettiğini söyledi.

Ermeniler’in Türkiye’de katledildikleri yalanına destek veren ülkelerin daima Türk ve müslüman düşmanlığı yaptığını belirten Edebali, "Bugün burada bulunmamızın nedeni tarihin derinliklerinden gelen, kardeş saydığımız Almanya parlamentosundan gelen ihanettir. Bizler Türk Milleti olarak bu acı ihanetin karşısında bir bütün olduk. Alman parlamentosuna sesleniyoruz, biz büyük Türk milletiyiz, biz bir bütünüz. Türk devletinde, Türk milletinde çelikten bir iman vardır. 1915 olayları tarihçilerin araştırması ve açıklaması gereken bir olaydır. Parlamento hiç bir tarihi olayla ilgili karar veremez, ancak kendi tarihini kendi arşivlerini değerlendirmelidir. Eğer bir soykırımcı aranıyorsa ey Almanya en çok sen sus, ikinci dünya savaşında 20 milyon insanı yakan, sabun yapan cani ırk. Sözde Ermeni soykırımını ülkelere baktığımızda bu ülkelerin hiç biri bize dost değil. Almanya’nın da bu ülkelerin arasına katılmasını ve alınan kararı kınıyoruz” dedi.

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar da, "Kendi tarihinle yüzleş Almanya", "Ermeni soykırımı tarihsel bir yalandır", "Soykırım yapmadık, vatan savunduk", "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" ve "Türkler soykırım yapsaydı savunacak Ermeni kalmazdı" yazılı dövizlerle Almanya’nın kararına tepki gösterdi.

Güvenlik önlemlerinin alındığı programa katılan Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, elerlinde Türk bayrağı taşıyan çocuklara hediyeler dağıttı.

Önceki ve Sonraki Haberler