Alp, Ziyaretçi Sayısını Açıkladı!

Alp, Ziyaretçi Sayısını Açıkladı!

Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, 2014 yılı sonunda Kars müzesini 11 bin 13, Ani Ören Yerini ise 24 bin 106 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.

Alp, Ziyaretçi Sayısını Açıkladı!

Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, 2014 yılı sonunda Kars müzesini 11 bin 13, Ani Ören Yerini ise 24 bin 106 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi. Toplamda 35 bin 119 yerli ve yabancı turistin müze ve ani ören yerini gezdiğini belirtti.

Müze Müdürü Alp, ziyaretçilerin buradaki kültür varlıklarının tanıtılması için yapılan sergilemeleri görme imkanı bulduklarını ifade ederek, kültür turizminin Kars’ta ne kadar önemli olduğunu gösteren ziyaretçi sayısının 2015 yılında daha fazla olmasını beklediklerini kaydetti.

Alp, Bu yıl ki beklentilerimiz tabi 2014 yılı rakamlarının daha üstünde. Özellikle yaz aylarında yani Mayıs ve Ekim aylarında turizm sezonu içerisinde bu rakamların artacağını düşünüyoruz. Tabiî ki müze ve ani ören yerinin yanı sıra tabyalarımızda büyük ilgi görmekte. 2013 ve 2014 yıllarında Kars valiliğimizin koordinasyonunda İŞKUR’dan temin edilen işçiler aracılığıyla bölge koruma kurulundan alınan kararla temizlik çalışmaları yapıldı. Karadağ tabya, Gemli tabya, Arap tabyada temizlik çalışmalarını yaptık aynı zamanda da Kars Kalesi arkasındaki tabya kalıntılarının temizliğini de tamamladık. Bu 2 yıl içerisinde tabyaların içindeki o kötü görüntüler biraz olsun düzeldi. Bu çalışmaların yanında Kars Valiliğimizin koordinasyonunda Gemli tabyanın restorasyonunun yapılabilmesi için Röle Restitüsyon ve Restorasyon projeleri hazırlatıldı ve bölge kurulunda görüşüldü. Bu proje aşamalarından sonra restorasyon aşamalarına geçilecek ilk Gemli tabyanın restorasyonu ile diğer tabyaların restorasyonu da ciddi anlamda gündeme gelecek. Bunun yanı sıra 2 yıldan beri devam eden Kanlı Tabyanın Kars Harp müzesi olarak düzenlenmesi için restorasyon çalışmaları da son aşamaya gelmiş durumda. Kars’a yeni bir müze kazandırılması gündemde tabi Kanlı tabyadaki bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bakanlığımız adına burası da Kars Harp Tarihi Müzesi olarak düzenlenip hizmete açılacak.” dedi.

Müze ve ziyaretçi konumuyla ilgili açıklama yapan Alp daha sonra şunları söyledi:

“Hafta sonları müze müdürlüğü Ani Ören yeri Kars Kalesi hafta içi ve hafta sonu her gün mesai saatleri içerisinde açıktır. Sabah saat 08.00’den akşam saat 17.00’ye kadar 3 merkezimizde ziyarete açık. Bunun yanısıra müzemizde bulunan çocuk müze atölyesi bölümünde de Kars merkezde köylerimizde, ilçelerimizdeki okullarımızdan gelen öğrencilerimiz bazı pratik derslerini çocuk müze atölyesinde yapıyorlar. Resim ve atölye çalışmaları yapıyorlar. Bu da çok sevindiricidir. Geçtiğimiz gün Akyaka ilçesi dere köyü ilk okulundan öğrenciler müzemizi ziyaret ederek hem müzeyi gezdiler hem de müze çocuk atölyesinde atölye resim çalışmaları yaparak müzemizden ayrıldılar. Bu tür çalışmalar okulların açık olduğu sürece devam edecektir.” kha

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan KARS MANŞET veya karsmanset.com sorumlu tutulamaz.

Önceki ve Sonraki Haberler