Alparslan Yüce AK Parti'den Aday Adayı

Alparslan Yüce AK Parti'den Aday Adayı

DR. ALPARSLAN YÜCE YÜZLERCE KİŞİYLE AK PARTİ'YE GELEREK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

Alparslan Yüce AK Parti'den Aday Adayı 

- DR. ALPARSLAN YÜCE YÜZLERCE KİŞİYLE AK PARTİ’YE GELEREK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki öğretim üyeliği görevinden istifa ederek AK Parti Kars Milletvekili aday adayı olan Alpaslan Yüce, adaylık başvurusunu yaptı.

AK Parti İl Başkanlığı binasında coşkulu bir kalabalık ile aday adaylık başvurusunu yapan Alpaslan Yüce; Kars’a hizmet vermek için aday adayı olduğunu ifade ederek, “Kars’ın önünün aydınlık olduğunu belirtti. Kars’ın evladı olarak sorunlarını sorunum olarak bildiğim, hemşerilerime daha fazla hizmet verebilmek ve sizlerin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman kolaylıkla ulaşabileceğiniz temsilciniz olabilmek için kamu görevimden istifa ettim. Büyüdüğüm, yaşadığım ve asla ayrılmadığım memleketimden bugün milletvekili aday adayıyım” dedi.

Yüce konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayatım boyunca milletin adamı olmaya gayret ettim. Hizmet etmedeki arzu ve isteğimiz ortadadır. Kars’ı iyi tanıyor kaynakları ve sorunlarını iyi biliyoruz. Kars için fırsatların neler olduğunu ve kaynakların en rasyonel şekilde nasıl kullanılacağını biliyoruz hamdolsun. Kars ciddi bir ekip ruhu yakalamalı ve bu ekip ruhu ile şaha kalkmalıdır. Kaybedecek zamanımız yoktur. Allah fırsat verir önce aday daha sonra milletvekili olduğumuzda Kars için neyi yapmamız gerektiğini ve nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz.

AK Parti gibi gücünü milletten alan, hizmet odaklı bir anlayışı benimseyen ve ortaya koyduğu büyük icraatlarla bunu ispatlamış bir harekât ile memleketimize önemli hizmetler yapmak çok da zor değil. AK Parti’ye oy versin ya da vermesin daima hizmet sloganı ile başkalarının hayallerini bile edemediği hizmetleri ortaya koyan bir hükümet. İşte yanı başımızda komşu ve kardeş illerimizden birisi olan Iğdır ili bunun en güzel örneği. AK Parti’den tek bir milletvekili olmamasına rağmen Iğdır’a Havaalanı yapıldı. Başka büyük yatırımlar yapıldı.

Önümüzdeki seçim sadece Türkiye için değil, sadece AK Parti için değil bütün dünya için çok önemli. AK Parti'nin bu seçimde elde edeceği başarı, gerçekten Türkiye'ye atfedilen önemi ve Türkiye'nin itibarını yeniden masaya koyduracak, yeniden değerlendirilmesine sebep olacaktır. Bunun bilinci içerisindeyiz ve Türkiye’nin önünde duran çok önemli meseleler olduğunu da biliyoruz. Haziran 2015 seçim sonuçlarının bu iki meseleyi doğrudan etkileyeceğini de şimdiden farkındayız.

Büyük mana erlerinden olan Ebû'l Hasan el-Harakânî kapısına yazdırdığı “Kim bu çadıra gelirse ekmeğini verin inancını sormayın. Yüce Allah tarafından can bağışlanan herkes elbette Ebul-Hasan’ın sofrasında ekmeğe layıktır” anlayışı ile her türlü ayrımcılığı reddettiğimizi ve hizmetin nimet olduğunu hiçbir zaman unutmayacağımızı belirtmek istiyorum.

Biz kendimizi önce yüce Allah’a sonrada muhterem Kars halkının ve AK Parti’nin değerli teşkilatının şaşmaz terazisine kendimizi teslim ediyoruz. Diğer aday adaylarının hepsine hayırlı olsun diliyorum. Hep birlikte bu sürecin her aşamasında 7 Haziran öncesi ve sonrası olmak üzere sevgi, saygı ve kardeşlik içerisinde kol kola yürüyeceğimize olan inancım tamdır. Çünkü eminim ki bütün aday adayı arkadaşlar memleketimize ve davamıza büyük bir samimiyet duymaktadır. Ve yine biliyorum ki her bir aday adayı arkadaşımız son derece değerlidir.

Büyüklerimize, dostlarımıza danıştık istişare ettik. Neticesinde aday adayı olmaya karar verdik. İnsanlarımızın derdine çözüm bulmak için yola çıkıyoruz. Hedefimiz bu. Bu hedef doğrultusunda inşallah mahcup olmayız. Bizi sevenler de mahcup olmaz. Allah herkesin yardımcısı

olsun. Bu seçim süreci barış içerisinde kardeşlik içerisinde, Kars’a yakışır şekilde geçer. Milletvekili olalım ya da olmayalım sonucunda bu şehrin içindeyiz.

Şunu kalpten söylüyorum ki Allah bu insanlara ve bu memlekete bir gram dahi olsa kim daha fazla faydalı olacaksa bu görevi ona nasip etsin. Memleketimi çok sevdiğim için bu temennimi dilim ve kalbim titremeden söylüyorum. Bizler makam için değil; vatana, millete hizmet etmek anlayışı ile yola çıktık. Yine yürekten diyorum ki; bir makama sahip olup da topluma faydamız olmayacaksa onu da elimizin tersiyle itiyoruz.

Türkiye Hazır, Kars Hazır, Biz Hazırız... Hedef 2023...”

Alpaslan Yüce’nin kısa özgeçmişi;

1977 doğumlu olan Yüce, Kars-Kağızman nüfusuna kayıtlıdır. 2001 yılında Kars, Kafkas Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak göreve başlamış ve 2011 yılından beri de Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yüksek lisans tez çalışmasında "Yöneticilerin Çalışanlarına Yönelik Ahlaki Sorumlulukları”nı ele alan Yüce, doktora tez çalışmasında ise "Marka Değeri" konusunu incelemiştir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası akademik yayını bulunan Yüce’nin akademik çalışmaları arasında Politik Pazarlama konusu ile Kars Şehrinin Markalaşması konuları da yer almaktadır. Yüce’nin yapmış olduğu idari görevler ve yönetim kurulu üyelikleri şunlardır; Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Başkanlığı, Ebu’l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Arıcılığı Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Kafkas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği Üyeliği (PPAD), Tüm Bilim İnsanları Derneği Üyeliği (TÜBİAD), Dâvûd-i Karsî Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü. 2008 yılında Ak Parti Siyaset Akademisi’nde görev almış ve bu kapsamda Erzurum ve Kars Bölgeleri’nde “Belediyelerde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Halkla İlişkiler” ile “Yönetim Ahlakı ve Sosyo-Kültürel Belediyecilik” derslerini vermiştir. 2011 yılında çeşitli dönemlerde Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan Eyaleti’nde bulunmuştur. Babasının amcası on yıl, büyükbabası on sekiz yıl ve babasının ise on beş yıl Kağızman Belediye Başkanlığı görevini yapmalarından dolayı siyasetle iç içe olan bir ailede yetişen Yüce, evli ve bir çocuk babasıdır.

alparslan-yuce-ak-partiden-aday-adayi-(3).jpg

alparslan-yuce-ak-partiden-aday-adayi-(4).jpg

alparslan-yuce-ak-partiden-aday-adayi-(5).jpg

alparslan-yuce-ak-partiden-aday-adayi-(6).jpg

alparslan-yuce-ak-partiden-aday-adayi-(7).jpg

alparslan-yuce-ak-partiden-aday-adayi-(8).jpg

alparslan-yuce-ak-partiden-aday-adayi-(1).jpg

alparslan-yuce-ak-partiden-aday-adayi-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler