Altay’ın Trafik Haftası Mesajı

Altay’ın Trafik Haftası Mesajı

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Altay’ın Trafik Haftası Mesajı

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Altay mesajında, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden birinin de ulaşımdaki rahatlık ve güven olduğunu bildirdi. Amtay, bu kapsamda, halkın bilinçlendirilmesi ve önemli bir problem haline gelen trafik sorununa dikkat çekilmesi amacıyla Mayıs ayının ilk cumartesi günüyle başlayan haftanın Türkiye’de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kabul edildiğini ifade etti.

Özellikle kara ulaşımında trafik yoğunluğunun arttığını, dikkatsizlik, eğitimsizlik ve kural ihlalleri sonucu meydana gelen kazaların, insan hayatını tehdit eden en önemli sorunlardan biri haline geldiğini belirten Altay, şu ifadelerde bulundu:

“Trafik güvenliğinin yalnızca kamu görevlilerinin çalışmaları ve gayretleriyle sağlanamayacağı herkesçe iyi bilinen bir gerçekliktir. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşlarımızın bu konuda sorumluluk duygusuyla yapacağı katkılar çok önemlidir. Çocuklarımız başta olmak üzere tüm toplumda trafik bilincini bir an önce oluşturmak anlamında yalnız bu hafta içinde değil; her zaman ve sürekli biçimde üzerimize düşen görevi devlet, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak hep birlikte en iyi şekilde yerine getirmek zorunda olduğumuza inanıyorum. Bu düşüncelerle; milletimize ve Karslı, Arpaçaylı vatandaşlarımıza trafik bilincinin tam anlamıyla oluştuğu, kazaların en asgari düzeye indiği, gereksiz acıların yaşanmadığı, kazasız belasız hayırlı güzel günler diliyorum.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler