Amatör Spor Haftası etkinlikleri

Amatör Spor Haftası etkinlikleri

Kars Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl fiziksel alışkanlığa özendirmek amacıyla kutlanan "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri, Sarıkamış'ta yapılan atletizm yarışlarıyla başladı.

Sarıkamış’ta Amatör Spor Haftası etkinlikleri başladı

Kars Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl fiziksel alışkanlığa özendirmek amacıyla kutlanan "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri, Sarıkamış’ta yapılan atletizm yarışlarıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde hafta boyunca voleybol, basketbol, masa ve kort tenisi, tekerlekli kayak ve bisiklet dalında da yarışmalar yapılacak.

Etkinlikler, Liseler arası atletizm yarışlarıyla başladı. Eski Erzurum yolu üzerinde yapılan yarışlara 6 liseden 30 sporcu katıldı. Erkekler 2 bin metre yarışında, Sarıkamış Anadolu Lisesinden Sertan Demir birinci, İmam Hatip Lisesinden Serkan Özavunç ikinci, Şehit Bedir Karabıyık Anadolu Lisesinden İbrahim Öztürk üçüncülüğü elde etti. Bayanlar bin 500 metre yarışında ise, Sarıkamış Spor lisesinden, İlayda Demirkaya birinci, Yağmur Köse ikinci, Aleyna Beştop üçüncü oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, hafta boyunca etkinliklerin devam edeceğini, bütün branşlarda dereceye giren sporculara ileriki bir tarihte düzenlenecek törenle ödül ve madalyalarının verileceğini söyledi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler