Ambalajsız ekmek almayın

Ambalajsız ekmek almayın

Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün uyardı: "Ambalajsız ekmek almayın"

Fırınlar ve Marketlere sıkı denetim. Corona virüs salgını önlemleri kapsamında, fırınlardan ekmek satışına ambalaj şartı getirildi. Fırınlarda ekmek alan vatandaşların el değmeden ambalaj içerisinde ekmeklerini almaları ve fırınlar ile marketlerde bu uygulamaya uyulup uyulmadığı konusunda denetimlerini arttıran Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri ekmek fırınları ve marketleri sıkı takip altına aldı.
Fırın ve marketlerde gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün; Türkiye'de koranavirüs önlemleri kapsamında, ekmekler artık kağıt ya da plastik ambalajla satılacak. Bakanlığımızdan gelen genelgede, koronavirüs salgınının devam ettiği süre içinde, bazı tüketicilerin belirlenen hijyen kurallarına uymamasının halk sağlığı açısından risk oluşturabileceği değerlendirildiği belirtilerek, şunları söyledi.
"Piyasaya arz edilen, ekmek ve ekmek çeşitleri ve diğer ekmek çeşitleri belirtilen 3 çeşitte satılabilecektir. Birincisi; Hazır ambalajlı olarak, ambalaj malzemesi içerisinde. ikincisi; ekmek ve ekmek çeşitleri gıda ile temasa uygun kağıt esaslı veya plastik esaslı bir ambalaj malzemesine konularak satışa sunulabilecektir. Ambalaj malzemelerinin ağız kısmının, ürünün rutubetinin bırakabilmesi amacıyla açık bırakılmasında sakınca bulunmamaktadır. Üçüncü olarak ise müşteri geldiğinde ekmeğe gözüyle karar verip, çalışan tarafından poşete konularak verilmesi şeklinde olacaktır. Kesinlikle parayı farklı kişi alacaktır, ekmeği farklı kişi verecektir . Çalışanlar ateşli olduğunda ya da farklı hastalıkları varsa kesinlikle çalıştırılmayacak. Bone eldiven maske kullanacaktır. Ambalaj malzemesine konulmamış ürünler, sadece, bulaşmayı ve tüketicinin ulaşmasını engelleyecek şekilde hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek ve tüketici talebi üzerine işletme görevlileri tarafından uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye arz edilebilecektir. Ayrıca pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlar da ambalajlı veya ambalajsız olan ekmek ve ekmek çeşitlerinin satışı yapılmayacaktır."
Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin market ve fırınlarda yapmış olduğu denetimlerin yerinde bir denetim ve uygulama olduğuna dikkat çeken, Kars Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, il müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince ilimiz genelinde market ve fırınlarda ekmek satışlarında hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı konusunda sıkı denetimler yapması esnaf ve vatandaşın daha dikkatli ve tedbirli şekilde alışverişini yapmasına neden olmaktadır dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 

Önceki ve Sonraki Haberler