Ambulans uçak 2 günlük bebek için havalandı

Ambulans uçak 2 günlük bebek için havalandı

Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak daha adı konulmayan 2 günlük bebek için Kars’tan İstanbul’a havalandı.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta oturan Saliha ve Doğukan Salur çiftinin ikinci çocukları dün Harakani Devlet Hastanesi Doğum Servisinde sezeryan doğum ile dünyaya geldi. Doğum sonrası bebekte farklı bir durum olduğunun anlaşılmasının üzerine yapılan tetkik ve teşhiste bebeğin kalbinin sol tarafının gelişmediği tespit edildi.

Hastane yetkililerinin durumu İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bildirdi. Hastane yetkilileri 2 günlük bebeğin tedavisinin kendilerinin yapabileceğini söyledi.

Gerekli görüşmelerin ardından Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak bugün Harakani Havalimanına iniş yaparak ambulansla Harakani Devlet Hastanesinden alınan bebeği sağlık görevlileri uçağa bindirdi. Uçak Kars’tan İstanbul’a havalandı.

2 günlük bebeğin durumu hakkında açıklama yapan Kars Harakani Devlet Hastanesi Neonatoloji Uzmanı Dr. Serhat Özkan, “Bebek anne karnındayken kalbi ile ilgili birkaç defa sorun olduğu söylenmiş, bebeğin sol kalbi neredeyse hiç çalışmıyor ve vücudunun ihtiyacı olan kanı pompalamıyor. Bu vesile burada Çocuk Kardiyologu ve EKO cihazı da yok. Bunları temin etmeye çalıştık, ben meslkei tecrübemle, ultrason cihazıyla kardiyoloji uzmanımızla yaptığımız tetkik sonrası sol kalbinin hakikaten çalışmadığını ve yetersiz olduğunu netleştirdik resmi olarak buna tam yetkimiz yok. Sonra gerekli yerlerle görüştük çok mühim bir ilaç var çocuğun hayatını devam ettirmesi için bunu Erzurum’dan temin ettirdik. Biraz kısıtlı şartlarda çocuk için faydalı şeyler yapmaya çalıştık. Sonra da durumu İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kesin tanısı konulacak ve ona göre de ameliyat olacak. Çocuğun hayatı tabi bundan sonra yapılacak ameliyat ve tedaviler sonrasına bağlı olarak devam edecek.” dedi.

ambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(2).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(3).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(4).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(5).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(6).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(7).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(1).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(8).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(9).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(10).jpgambulans-ucak-2-gunluk-bebek-icin-havalandi-(11).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler