Ameliyatlar 10 kişilik profesyonel ekiple yapılıyor

Ameliyatlar 10 kişilik profesyonel ekiple yapılıyor

Sarıçam ormanları arasında bulunan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak yaparken düşüp yaralanan hastalar Sarıkamış Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde şifa buluyor.

Volkan KARABAĞ

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Cıbıltepe Kayak Merkezinde gelen yerli ve yabancı turistlere, olası ayak, kol, kalça gibi kırılma ve yaralanmalarda Ortopedi servisi anında müdahale ederek hastaların çok hızlı bir şekilde şifa bulmasını sağlıyor.

Son teknolojiyle büyük hastanelerde verilen hizmetler gibi hizmet verilmesi, hastaları da memnun ediyor. Özellikle kayak merkezinden gelen turistler Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde tedavileri yapılıyor.

Hastanenin ortopedi uzmanı doktor Cihan Sevim, Sarıkamış kayak merkezinin ülkenin en önde gelen kayak merkezlerinden bir durumunda ve revaçta olmasıyla istenmeyen kazaları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Sarıkamış Devlet Hastanesi olarak tüm hastalara hiçbir şekilde başka bir şehre gitmeden en hızlı sürede hizmet verdiklerini anlatan Sevim, "Kayak sezonunda genelde kaval kemiği ve el bileği kemiği çok görmekteyiz. Kayak mevsiminde son üç ayda 32 kırık ameliyatı, 180 kırığı alçı tedavisini gerçekleştirdik. Ayrıca 36 omuz, 7 dirsek çıkığını da kendi acil servisimizde yerleştirdik." dedi.

- Ameliyatlar 10 kişilik profesyonel ekiple yapılıyor

Sevim, hastalara hızlı ve en iyi hizmeti verdiklerini ifade ederek, "Ameliyathanemizde çok kompleks 10 kişilik ekibimiz var. Malzeme bakımından hastanemizin hiçbir eksiği yok. Hastalarımız hastanemize güvenle gelebilirler. Biz burada büyük hastanelerde verilen tüm hizmetleri kendimiz veriyoruz. Burada veremediğimiz hiçbir ortopedik hizmeti bulunmamaktadır. Kayak için gelen turistler mutlaka eğitmenlerden eğitim alarak kendilerini yeterli hissettikten sonra pistlere çıkmalarını öneriyorum. Burada çok kaliteli eğitmenlerimiz var, snowboard ve kayak dersi veriyorlar. Ders aldıktan sonra kendi başlarına kayak yapabilirler. Sarıkamış'ta kayak merkezi olduğu için burada ortopedi doktoru olarak çalışmak gerçekten yorucu oluyor. Ama hastaların memnuniyetini görünce ve kendi işimi sevdiğim için buda bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

İzmir'den ailesiyle kayak yapmak için gelen ve tatilinin dördüncü gününde ayağını kıran İlhan Başak da kayak yaparken talihsiz bir kaza yaşadığını söyledi.

Ayağı kırıldıktan sonra başka illerdeki doktorlara gitmeyi düşündüğünü dile getiren Başak, "Ben ayağım kırıldıktan sonra ambulans kiralayalım Erzurum’a gideyim yada helikopter kiralayıp İzmir'e gideyim dedim. Yani burada ameliyat olmak istemedim, Cihan hocamızı sorduk olumlu referans verdiler. Çok şükür burada ameliyat olduk, çok teşekkür ediyorum. Seneye buraya yine geleceğim ve hocamızda ziyaret edeceğim. Kayak merkezinde kaldığımız otel personeli ve hastanemizin personeline emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

ameliyatlar-10-kisilik-profesyonel-ekiple-yapiliyor-(2).jpgameliyatlar-10-kisilik-profesyonel-ekiple-yapiliyor-(1).jpgameliyatlar-10-kisilik-profesyonel-ekiple-yapiliyor-(3).jpgameliyatlar-10-kisilik-profesyonel-ekiple-yapiliyor-(4).jpg20220310_2_52556322_74535440.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler