ANADOLUJET Harakani’yi Görmezden Geliyor!

ANADOLUJET Harakani’yi Görmezden Geliyor!

ANADOLUJET Bakanlar Kurulunun tescillenen Kars Harakani Havalimanının Harakani ismini görmezden geliyor.

Volkan KARARABAĞ / KARS MANŞET (ÖZEL HABER)

Dönemin Kars Milletvekili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın ve aynı dönem Kars Milletvekili olan Prof. Dr. Yunus Kılıç girişimleri sonucu Kars Havalimanının ismi değişerek Kars Harakani Havalimanı olarak tescillenmişti. Ancak bu tescillenen ismi ANADOLUJET görmezden geliyor.

Arslan ve Kılıç ile birlikte uzun bir sürecin ardından Kars Havalimanının isminin değiştirilmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Devlet Hava Kurumu ile görüşmelerin ardından süreç Bakanlar Kuruluna iletilmişti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 05.01.2015 tarihli ve 64 sayılı yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nca 26.01.2015 tarihinde alınarak Resmi Gazete’de yayınlanan Kars Havalimanının ismi Kars Harakani Havalimanı olarak tescillenerek değiştirilmişti.

Ancak, ANADOLUJET Bakanlar Kurulunun kararına uymayarak ‘Online Bilet’ bölümünden bilet almak isteyen kişilerin, GİDİŞ ve GELİŞ havalimanlarının isimlerinin olduğu bölümde Kars Harakani Havalimanın ismini KARS – Kars HvL (KSY) olarak göstererek Harakani ismini görmezden geliyor.

ANADOLUJET diğer havalimanlarının ismini Bakanlar Kurulunun kararı ile Resmi Gazetede tescillenen isimlerini kullanırken, (Örnek; KOCAELİ İzmit Cengiz Topel HvL) Kars Harakani Havalimanının ise ismini sadece “Kars HvL” olarak kullanılması Kars’ta büyük tepkilere neden oluyor.

anadolujet-harakani’yi-gormezden-geliyor-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler