Anadolu’nun Kapıları 953 Yıl Önce Kars’tan Açıldı

Anadolu’nun Kapıları 953 Yıl Önce Kars’tan Açıldı

Selçuklu Sultanı Alparslan’ın Ani Ören Yeri’nden Anadolu’ya girişinin 953’üncü yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kars Valiliği bünyesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler, Evliya Camii avlusunda gerçekleştirildi.

Evliya Camii avlusunda Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli’nin fotoğraflarından oluşan “Fotoğraf diliyle Ani” fotoğraf sergisinin açılışını Vali Rahmi Doğan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli birlikte yaptı.

Kars Valilisi Rahmi Doğan, bundan 953 yıl önce 1064 yılında Sultan Alparslan ve ordusunun, bu toprakları bu millete yurt yaptıklarını ve bin yıldır bu milletin bu topraklarda yaşadığını söyledi.

Uluslararası güçlerin milleti bir birine düşürme gayelerinin boşa çıkacağını da söyleyen Vali Doğan, "Biz millet olarak çeşitli badireler atlatıyoruz. Bin yıldır bu topraklarda görmediğimiz, girmediğimiz savaş kalmadı, savunma kalmadı. Binlerce, milyonlarca şehitler verdik. Bu toprakları şehit kanlarıyla suladık. Bundan sonrası içinde şunu ifade etmek istiyorum. Bu topraklar ebedi olarak bu milletindir, bu millet bu topraklar üzerinde ebedi olarak yaşayacaktır. Bu toprakların maliyeti yüksek, ancak bu millette bu toprakları savunmasını bilen, bu toprakları yurt edinmesini bilen bir millettir. Biz bu topraklarda birlik, beraberlik içerisinde kardeşçe, bu topraklar herkese yetebilecek bir topraktır. Herkesin karnını doyurabileceği, AŞ bulabileceği topraktır. Dolayısıyla uluslararası güçlerin milletimizi bir birine düşürme gayeleri boşa çıkacaktır. Biz bu topraklarda birlik beraberlik içerisinde, huzur içerisinde, mutlu bir şekilde ilelebet yaşamayı arzu ediyoruz ve bu yöndeki irademizi de beyan ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergiyi gezen Vali Doğan ve davetlilere fotoğraflarla Ani anlattıldı. Daha sonrada Evliya Camisinde mevlid-i şerif ve fetih duası okundu. Kılınan öğle namazından sonrada vatandaşlara fetih pilavı ikram edildi. 

anadolu’nun-kapilari-953-yil-once-kars’tan-acildi-(1).jpganadolu’nun-kapilari-953-yil-once-kars’tan-acildi-(2).jpganadolu’nun-kapilari-953-yil-once-kars’tan-acildi-(3).jpganadolu’nun-kapilari-953-yil-once-kars’tan-acildi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler