Ani Ören Yeri yeterince tanınıyor mu?

Ani Ören Yeri yeterince tanınıyor mu?

Kars'a 42 kilometre mesafede Ocaklı Köyü'nde bulunan ve her mevsim başka güzelliklere bürünen Ani Harabeleri hafta sonu olmasına rağmen beklenen ilgili göremedi.

Ani Ören Yeri yeterince tanınıyor mu?

Kars’a 42 kilometre mesafede Ocaklı Köyü’nde bulunan ve her mevsim başka güzelliklere bürünen Ani Harabeleri hafta sonu olmasına rağmen beklenen ilgili göremedi.

Kars’ta tarihi ve turistik alanların yoğunluğu herkesçe bilinmekte ancak tanıtım noktasında ne gibi bir eksiklik olduğu bir türlü bulunamamakta. Sarıkamış kayak merkezi yerli ve yabancı turistlerini ağırlamaya başladı ancak Ani Ören Yerini ne soran nede ziyaret eden. Turistlerin günü birlik ziyaretlerini sağlayacak mekanizma eksik olunca Ani’de sessizliğe bürünmekte.

Türkiye-Ermenistan sınırında, Arpaçay nehri kenarında konumlanan kentin kuruluşu M.O. 350-300 yıllarına dayanmakta. Ani, Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin önemli uğrak merkezlerinden birisi konumunda. Ani’de kent surları, Ortaçağ kiliseleri Selçuklu mimari eserleri görülmeye değer. Selçuklu Sarayı Ani ören yerinin kuzeybatı ucunda yer almakta. Dış kapısında bulunan zengin mozaik şeklindeki taç kapısı geometrik motiflerle süslenmiş. İçte muhtelif odalar, galeri, depolar ile çeşmesiyle büyük bir yapı kompleksi oluşturuyor. kha

Önceki ve Sonraki Haberler