Ani'de Bilimsel İnceleme Gezisi!

Ani'de Bilimsel İnceleme Gezisi!

Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Sanat Tarihi Bölümü Tarafından Ani Antik Kenti’ne Bilimsel İnceleme Gezisi Düzenlendi

Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü ile Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ertan KÜÇÜKEFE, Yrd. Doç. Dr. Halim KORUCU ve Sanat Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Muhammet ARSLAN öncülüğünde, Arkeoloji Bölümü örgün ve ikinci öğretim 1.,2.,3. sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grupla, Ani Antik Kenti’nde bilimsel inceleme gezisi yapıldı.

Bölge Arkeolojisi ve Anadolu Uygarlıkları dersleri kapsamında, Doğu Anadolu Arkeolojisi ve özellikle Kars bölgesinde var olmuş uygarlıkların daha iyi anlaşılması için Üniversitemiz Rektörlüğü’nün desteğiyle düzenlenen gezide, şu an ilimizin tek arkeolojik kazı alanı olan Ani Antik Kenti öğrencilere tanıtıldı. Birçoğu farklı şehirlerden gelen Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin, derslerde işlenen konuları yerinde görerek öğrenmesi ve öğrencilerin mesleki bilgilerini geliştirmesi amacıyla planlanan bu inceleme gezisiyle, öğrencilerimize sadece Ani Antik Kenti tanıtılmakla kalmadı; aynı zamanda öğrencilerimize bilimsel olarak Arkeolojik Yüzey Araştırmalarının nasıl yapılacağı konusunda da detaylı bilgiler verildi.

anide-bilimsel-inceleme-gezisi!-(1).jpganide-bilimsel-inceleme-gezisi!-(2).jpganide-bilimsel-inceleme-gezisi!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler