Ani'de kazı çalışmaları sona erdi!

Ani'de kazı çalışmaları sona erdi!

KARS VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR; “ANİ'NİN BÖLGE MERKEZİ OLMASI ANLAMINDA DA SELÇUKLULARIN BÜYÜK KATKISININ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Ani'de kazı çalışmaları sona erdi! 

KARS VALİSİ GÜNAY ÖZDEMİR; “ANİ’NİN BÖLGE MERKEZİ OLMASI ANLAMINDA DA SELÇUKLULARIN BÜYÜK KATKISININ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Kars’a 42 kilometre uzaklıkta olan ve Ermenistan sınırında yer alan Ani Harebeleri’nde kazı çalışmaları sona erdi.

1064’te Alparslan’ın Anadolu’ya ilk girdiği kapı olan Ani Harebeleri’nde kazı çalışmalarının sona erdiğini belirten Vali Günay Özdemir, Ani’deki kazı çalışmaları bu sene için tamamlandı. Gelecek yıl devam edecek. Kazı çalışmları bittikten sonra da Katedralin restorasyon çalışmalarına başlanacak. Şu anda Kateadralin restorasyon çalışmasıyla ilgili proje Anıtlar Kurulu’nda onaylandı. En kısa zaman da da Katedrelin restorasyonuna başlayacağız” dedi.

Vali Özdemir, “Tabi aslında burada Selçuklular tarafından yapılan şifahane, kervansaray ve çarşının ortaya çıkarılması, biliyorsunuz çarşı ortaya çıkardı. Diğer birimlerde ortaya çıkarılacak. Onlarla ilgili şuanda tespit çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü Ani’nin fethinden sonra Ani’deki medeniyetin oluşmasında, Ani’deki kurumsallaşmanın oluşmasında Selçuklular çok etkili olmuş. Ve bu Selçuklu eserlereinin aslında burada çok önemli bir yer ettiğini, ticari anlamda, sosyal anlamda, kültürel anlamda Ani’nin bölge merkezi olması anlamında da Selçukluların büyük katkısının olduğunu görüyoruz. Buraların da su yüzüne çıkarılması için gerekli çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Ani Harebeleri yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

20140828aw178765_02.jpg

20140828aw178765_01.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler