Ankara’da KAI rüzgarı esecek!

Ankara’da KAI rüzgarı esecek!

Ankara’da Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri yarın başlıyor. 4 gün sürecek olan tanıtım günlerinde 3 ilin rüzgarı esecek.

Volkan KARABAĞ

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım'ın öncülüğünde gerçekleşecek olan tanıtım günlerine, katılan tüm hemşehrilerimize çekiliş sonucunda çeşitli hediyeler ve çeşitli elektronik beyaz eşya ürünler verilecek.

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu (KAI-FED) 21-24 Ekim 2021 arası Ankara Altındağ Altınpark Fuar Alanında gerçekleştirilecek tanıtım günlerinde yöresel ürünler tanıtılacak, yörenin sanatçıları, ozanları, yazarlar ve ses sanatçıları yer alacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ertuğrul Soysal, Gençlik Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, başta olmak üzere Ardahan ve Iğdır milletvekilleri, Ankara Valisi Vasip Şahin, Kars Valisi Türker Öksüz, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Ankara belediye başkanları, ile çok sayıda siyasi, bürokrat oda başkanları, STK temsilcileri ve iş insanının katılması bekleniliyor.

Altınpark Fuar Alanında gazetemize açıklama yapan Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, “Bölgemizin özelliklerini ve güzelliklerini, bölgemizdeki ticari imkanlarının anlatılması ve bununla ilgili lobilerin yapılması Kars Ardahan Iğdır’ın inanç, kış, yayla ve yaz turizmini, bölgedeki tarihi hem kendi hemşerilerimize hem de Ankara’da ve Türkiye’de yaşayan tüm hemşeri gruplarına anlatma ve gösterme imkanı bulacağımız bu tanıtım günlerinde bunların hepsini bir arada insanlarımıza sunuyoruz. Burada bölgedeki esnafımızın bölgede imal ettiği kaşarı bal, çeçil, gravyer başta olmak üzere yöresel ürünlerin tanıtılması, ikramı ve satışının yapılacağı bir fuar ve tanıtım organizasyonudur. Kafkaslara açılan kapımız serhat illerimiz olan Kars, Ardahan ve Iğdır yiğitleri olan sınırı bekleyen bizler her zaman hem illerimiz hem de Türkiye’nin birliği ve beraberliği için üstümüze düşen ne varsa gövdemizi ortaya koymaya hazırız. Halk oyunları ekiplerimiz, Kafkasımız, halayımız davul- zurnamız, barımız hepsinin sergileneceği, kaşar dönerin ikram edileceği, kaz güzellik yarışmasının yapılacağı, sürpriz çekilişlerin yapılacağı ve Sarıkamış Şehitlerimiz ile tüm şehitlerimiz için mevlid okutulması, Ebul Hasan Harakani Hazretleri ile ilgili bir sunum yapılacağı etkinliklerimiz olacaktır. Doya doya bir Kars Ardahan Iğdır rüzgarı 4 gün boyunca Ankara’da esecek.” dedi.

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Turizm Birliği Başkanı Halit Özer ise, “Kars Ardahan Iğdır bölgelerini başkentimiz olan Ankara’da ulusal ve uluslar arası platforma taşımak için bugün buradayız. 4 gün sürecek olan tanıtım günlerinde yöremizin lezzetini, kültür ve turizmini tanıtmak istiyoruz. Yaklaşık 2 ay önce uzun bir süreden sonra yeniden hayata geçen Doğu Ekspresiyle ivme kazan bölgemizin tanıtımı da bizim içi çok önemli çok değerli. Ankara ve tüm Türkiye’deki hemşerilerimizi tanıtım günlerine davet ediyoruz.” diye konuştu.

ankara’da-kai-ruzgari-esecek!-(1).jpgankara’da-kai-ruzgari-esecek!-(2).jpgankara’da-kai-ruzgari-esecek!-(3).jpgankara’da-kai-ruzgari-esecek!-(4).jpgankara’da-kai-ruzgari-esecek!-(5).jpgankara’da-kai-ruzgari-esecek!-(6).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler