AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır? AÖF Kayıt Yenileme Başladı

AÖF Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır? AÖF Kayıt Yenileme Başladı

AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır merak ediliyor. AÖF kayıt yenileme başladı. AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır sorusunun cevabını sizler için derledik. AÖF kayıt yenileme, harç ücretleri ve AÖF ile ilgili bilmeniz gerekenler karsmanset.com’da.

AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün (13 Şubat Pazartesi) başladı. AÖF kayıt yenileme ile ilgili bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF kayıt yenileme de harç ücreti ne kadar? AÖF kayıt yenilemede harç ücreti nereye yatırılacak sorularının cevapları haberimizde. Açık Öğretim öğrencileri AÖF kayıt yenileme tarihini bekliyordu. AÖF öğrencileri 2017 yılı itibariyle harç ücretlerini hangi bankaya yatıracak? AÖF kayıt yenileme bugün (13 Şubat) itibariyle başladı. AÖF kayıt yenilemede son tarih 24 Şubat olacak.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

AÖF kayıt yenileme bugün (13 Şubat) başladı. AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır sorusunun cevabını sizler için derledik. Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde kayıtlı öğrenciler bahar döneminde ders ekle-sil işlemini linkten yapabilirler. Ders ekle-sil işlemi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapılacaktır. Online ödemeler 14 Şubat – 23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecektir.

AÖF KAYIT YENİLEME İÇİN TIKLAYINIZ
AÖF PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

AÖF not ortalaması hesaplamak için güz dönemi şartlı geçilen derslerden geçilmiş olması, güz dönemi sonundaki veya sonraki bahar dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde bir not alınmış olması gerekmektedir. Öğrencilerin bahar dönemindeki şartlı geçtikleri derslerden geçebilmeleri içinse bahar dönemi sonundaki veya sonraki güz dönemi sonundaki Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzeri olması gerekmektedir.
AÖF Lisans son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmesi için;
1- FF dersinin olmaması,
2- En son Genel Not Ortalaması 2,00 veya üzeri olması,
3- Alttan veya son sınıftan hiç ders bırakmamış olması gerekmektedir.

AÖF'DE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir. Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

AÖF ÖĞRENCİLERİNE REKTÖRDEN MÜJDE

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sistemi’nde kayıtlı yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi yakından ilgilendiren müjdeli bir haber verdi. İHA’ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Gündoğan, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını bildirdi.
Gündoğan, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı, üç dersten başarısız olan ve bu dersleri başarması durumunda mezun olabilecek öğrencilere tanınan üç ders sınav hakkından hangi durumdaki öğrencilerin yararlanabileceğine de açıklık getirdi. Kayıtlı olduğu bölüm/programlarda tüm dersleri alan ve üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrencilerin üç ders sınavına girebileceğini yineleyen Prof. Dr. Gündoğan, üç ders sınav hakkına ilişkin esasları şöyle sıraladı:

“Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır. Öğrencinin harf notları, dönem sonu sınavına ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları’ dikkate alınarak oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılmayan ve katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılamaz.”

AÖF KAYITLARI İÇİN İSTENEN BELGELER

İnternetten yapılan başvuru belgesi
Fotoğraflı – İmzalı Form
Öğrenci Bilgi Formu
Öğrenim Belgesi
Fotoğraf ve Askerlik Durum Belgesi.

AÇIK UÇLU SORU DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi sınavlarında yeni bir uygulamaya geçiliyor. 18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle açıköğretim sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu soruların da kullanılmaya başlanacağını söyledi. Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Fakültesi’nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. Türk Dili ve Edebiyatı programında Çağdaş Türk Romanı, Sosyoloji Programında Türk Sosyologları, Felsefe Programında Çağdaş Felsefe ve Tarih Programında Hukuk Tarihi derslerinin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında 2 kısa cevaplı ve 1 açık uçlu soru yer alacaktır.” dedi.

aof-kayit-yenileme-nasil-yapilir-aof-kayit-yenileme-basladi!.gif

Önceki ve Sonraki Haberler