AÖF Sınava Giriş Belgesi! - AÖF Sınav Giriş Yeri Sorgulama Ekranı ve Öğrenci Girişi Bu Sayfada!

AÖF Sınava Giriş Belgesi! - AÖF Sınav Giriş Yeri Sorgulama Ekranı ve Öğrenci Girişi Bu Sayfada!

İşte Anadaolu Üniversitesi sınava giriş belgesi ve diğer tüm detaylar...

AÖF Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı için geri sayım başladı. Son hazırlıklarını yapan adaylar 14-15 Ocak 2017 tarihinde girecekleri sınava giriş yerlerini öğrenmeye başladı. AÖF sınava giriş belgesini çıkartmak için doğru adrestesiniz. Heyecanla beklenen sınava girecek adaylar bu başlık altında bulunan ayrıntıları inceleyerek AÖF sınava giriş yerlerini öğrenebilirler. İşte Anadaolu Üniversitesi sınava giriş belgesi ve diğer tüm detaylar...

AÖF SINAVA GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI

Anadolu Üniversitesi (AÖF) sınava giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar buraya tıklayarak TC kimlik numaralarını ve şifrelerini girip öğrenebilirler.

GİRİŞ BELGESİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

AÖF final tarihleriyle ilgili bir güncelleme olup olmayacağını merak eden öğrenciler bir yandan da sınavın belirlenen tarihte gerçekleşebileceği düşüncesiyle sınav giriş belgelerine ulaşmaya çalışıyor. Peki, öğrencilerin sınavlarına hangi derslerden, hangi il, ilçe, bina, salon, tarih ve saatte gireceği bilgilerin yer aldığı AÖF sınav giriş belgeleri nasıl alınır? Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde AÖF Bürolarından veya https://aof.anadolu.edu.tr adresinin Öğrenci Girişibölümünden T.C. Kimlik No ve şifreleri ile giriş yaparak sayfalarından alacaklardır. Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar. Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı yapılmaz. Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

SINAVA GİRMEDEN ÖNCE BU KURALLARI OKUYUNUZ

14 - 15 Ocak'ta Türkiye'de hava durumu nasıl olacak?

Haftaiçi kar yağışı etkisini gösterirken, cuma günündende sonra kar etkisini azaltıyor, hava sıcaklığı artıyor. Birçok ilde hava güneşli ve açık olacak.

Final sınavları ne zaman başlıyor? Uyulacak kurallar nelerdir?

Sonbaharda Fakülte, sınav takvimini yayımlamıştı. Vize sınavları 26 ve 27 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşmişti. Finaller ise 14 ve 15 Ocak 2017’de yapılacak. Bahar vize sınavları 15 ve 16 Mayıs 2017’de; Bahar finalleri sınavı ise 27 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Öğrenci sınava girdikten ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde sınavdan çıkamaz. Öğrenci son 5 dakika önce çıkarsa, sınava alınmayacaktır.

Sınavlarda hesap makinesi kullanma izni vardır. İzni olmayan hesap makinesi “alfabetik tuş takımı” olanlarıdır.

Sınav zamanında öğrencinin yanında; cep telefonu, bilgisayar, notebook, tablet, kamera, telsiz, iletişim cihazları, defter, kitap, kağıt kesinlikle olmayacaktır. Silah veya benzeri materyallerle sınava kesinlikle girilmeyecektir. Silah ruhsatlı olsa dahi öğrenci sınava alınmayacaktır.

Sınavda kopya çekmek, sınav görevlileriyle konuşmak yasaktır. Aynı yasak sınav görevlileri içinde geçerlidir. Sınav görevlisi öğrencinin yerini değiştirme hakkına sahiptir.

Önemli: Sınav zamanında cevap kağıdı üzerine test grubu muhakkak kodlanması gerekmektedir. Kodlanmayan cevap kağıdı geçersiz sayılacaktır.

Final sonuçları ne zaman açıklanacak?

Fakülte sınavları olduktan sonra ilk 15 gün içinde açıklamamaktadır. Sonuçlar için en erken tarih 30 Ocak 2016.

Tek ders sınavı sona erdi: Üç ders sınavı dönemi başlıyor

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Sisteme kayıtlı olan 1.5 milyon öğrenciye müjdeli haber verdi. Gündoğan “Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldı” dedi. Ve uyardı: Bu sistem tüm uygulamalarda geçerli değildir!

Üç ders sınavından kimler yararlanamıyor?

Öğrenci üç dersten DZ, YZ notu almışsa, o öğrenci üç ders sınavından yararlanamıyor.

Öğrenci uygulamalı derslerde de bu sistemden yararlanamıyor. Uygulamalı dersler: Laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri olan dersler)

Önemli not: Yeni sınav sisteminden yararlanılması için o öğrencinin o derslerle ilgili kayıt yaptırması gerekmektedir.

Yeni sınav sistemi (Güncelleme)

Yüksek Öğretim Kurumu yeni sistem doğrultusunda 4 yanlış bir doğruyu eksiltecek. Bu sistem ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda kullanılmaktadır. Aynı sistem artık Açıköğretim’de okuyan öğrencielr için de geçerli olacaktır. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, YÖK’in AÖF’te bir standart oluşturmak istediğini söyledi. Gündoğan, 2016 yılından itibaren bu sistem, usul ve esaslara göre yapılacağını, 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini ve ona göre sonuçların açıklanacağını dile getirdi. Bu sistemi sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde olacağını söyledi.

Her yanlış cevapta kaç puan gidecek?

Bu sistem doğrultusunda, dört yanlış bir doğruyu götürürken, 0.25 puan sistemi geliyor. Tek soruyu yanlış yapan öğrenci 0.25 puan doğru hanesinden düşecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler