Ar-Ge Reform Paketi

Ar-Ge Reform Paketi

Iğdır Üniversitesi’nde Dr. Evren Ülkü Kırımhan tarafından “Ar-Ge Reform Paketi” konulu konferans verildi.

Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal ve çok sayıda öğretim üyesi ile öğrenci katıldı. Konferansta açılış konuşması yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal, “Sanayimizi geliştirmek için çareler ararken, üniversite-sanayi işbirliğini yıllarca konuştuk ama bir türlü istenilen düzeyde gerçekleştiremedik. Üniversite-sanayi arasındaki işbirliği kopukluğundan, yapılan araştırma çalışmaları raflarda yayın olarak kaldı. Bunları sanayiye ulaştırıp katma değeri yüksek yeni ürün olarak ticarileştiremedik, sanayicinin problemleri ise üniversitedeki akademisyenler tarafından çözüm bulmadı. Ülkemizin kalkınmasında bilgi, teknoloji, ar-ge ve inovasyonun çok önemli bir yeri olduğunu anladık” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcisi Dr. Evren Ülkü Kırımhan ise, Ar-Ge Reform Paketi konulu sunumunda; “Ülkemizin geleceği; insana ve insanla var olan bilim ve teknolojiye yatırım yapan, bunların ticarileşmesine ortam hazırlayan, bilgi tabanlı bir ekonomi üzerine inşa edilecektir. Kalkınma stratejimizin özünü; daha donanımlı, daha yenilikçi ve girişimci, bilgi üreten bunu yüksek katma değere dönüştüren insanımız ve işletmelerimiz oluşturacaktır. Önümüzdeki dönemde; imalat sanayinde yenilikçi ve yüksek teknolojili sektörlere dayalı dönüşümü gerçekleştirmek, girişimcilik kapasitemizi güçlendirmek ve nitelikli istihdam altyapımızı oluşturmak önceliğimiz olacaktır” diye konuştu.

Yoğun ilgi gören konferans, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal’ın Dr. Evren Ülkü Kırımhan’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber