Araç Camındaki Buzları Önlemenin Püf Noktaları

Araç Camındaki Buzları Önlemenin Püf Noktaları

Kış mevsiminin gelmesi ve Kars’ta geceleri hava sıcaklıklarının eksi derecelere düşmesi nedeniyle araç camlarında oluşan buzlanma, alınacak birkaç tedbirle önlenebilir.

Ercüment DAŞDELEN / Kars Manşet

Son bir haftadır yaşanan soğuklar ve gece hava sıcaklığının düşmesi, özellikle araçların camlarında buzlanmalara neden oluyor. Temizlenmesi zor olan camlardaki buzlanmayı alınacak birkaç tedbirle önlemek mümkün. 

Uzmanlar, Kars’ta kış mevsiminin gelmesiyle araç camlarında oluşan buzlanmanın sürücülerin görüşünü olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Eğer gecenin soğuk geçeceği ve don olacağı belli ise silecek suyuna donmayı önleyici kimyasallar mutlaka ilave edilmeli. Bu hem silecek suyunun hem de boruların donmasını engeller. Ayrıca silecekler de gece yukarı kaldırılmalı ya da camla arasına karton konulmalıdır. Bu sileceklerin cama yapışmasını engeller" dediler.

Kars’ta şoförlerin araçlarında mutlaka buz kırıcı ve buz çözücü bulundurması gerektiğini de dile getiren uzmanlar, "Camlardaki buzlanma için buz kazıyıcı, buğulanma için ise buğu çözücü spreyler otomobilini açık havaya park eden sürücüler için mutlaka araçlarında olması gereken malzemelerdir. Araçlar mümkünse kapalı mekanlarda tutulmalı, kapalı garaj yoksa branda kullanılmalıdır. Araç üzerinde ve camlarında biriken karlar temizlenmeli, araç çalıştırılıp ısıtıldıktan sonra kalorifer yardımıyla buz ve buğu çözülmelidir. Camlar ısıtılmadan silindiği taktirde cam ve silecekler tahrip olabilir. Ön cam buğulandığında yan camlardan biri hafifçe aralanmalı, aracın kalorifer sistemi cama yönlendirilerek son hızda çalıştırılmalıdır. Buzlu camın üzerine sıcak su dökülmemelidir. Bu camın çatlamasına neden olabilir" şeklinde konuştular.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler