Aras Edaş İl Müdürü Akpınar, “2016 Yatırım Yılı Oldu”

Aras Edaş İl Müdürü Akpınar, “2016 Yatırım Yılı Oldu”

Ardahan Aras Edaş İl Müdürü Akpınar, Şirket politikası olarak müşteri memnuniyetini artıracak yatırımlara öncelik verildiğini söyledi.

Aras Edaş Ardahan il Müdürü Meryem Akpınar, ’’ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak faaliyet bölgemiz içerisinde yer alan Ardahan’da 2016 yılı içerisinde yeni şebeke yapılması, mevcut şebekenin iyileştirilmesi, aydınlatma ve teknolojik yatırımlarımız devam etmektedir.’’ 

Ardahan Aras Edaş İl Müdürü Akpınar, Şirket politikası olarak müşteri memnuniyetini artıracak yatırımlara öncelik verildiğini söyledi.

Akpınar, 2016 yılı Yatırım Programının 2015 yılı sonu itibariyle şekillendirildiğini ve 2016 yılında da çalışmalara başlanmış olup, çalışmaların süratle devam ettiğini söyledi. 

Akpınar, ’’Mevcut dağıtım şebekemizdeki yatırım ihtiyaçlarını belirlerken yıl içerisinde çok fazla arızaya giren hatlar, yeni yerleşim yerlerinin elektrik ihtiyacı, ekonomik ömrünü doldurmuş hatların yenilenmesi, yönetmeliğe uygun noktaların aydınlatılması gibi bir çok parametre değerlendirilerek program haline getirilmektedir. İlimiz genelinde yıl içerisinde 16 km’lik 6 adet enerji nakil hattının tamamıyla yenilmesi, Göle şehir şebekesinde yeraltı çalışması, Çıldır Yıldırımtepe mahallesinin şehir şebekesi olarak yeniden tesis edilmesi,25 adet köyün yaylasına enerji verilmesi ve 4 adet kabinin yenilenmesi işlerimiz bulunmakta ve çalışmamız devam ediyor. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için teknolojik yatırımlarımız da ilimizde dahil 7 ili kapsayan bölgemizde hızla devam ediyor. Mevcut şebekemizin numaralandırılması ve dijital ortama taşınması amacıyla Coğrafi Bilgi Sistemi çalışmalarımız yıl sonu itibariyle tamamlanmış olacaktır. Uzaktan okuma sistemi yatırımları, dağıtım trafolarımızın uzaktan erişimle sürekli takip altında tutularak kapasite artışı ihtiyaçlarının, kayıp-kaçak kullanım durumlarının belirlenmesi, enerji kalite analizörleri ile kesintisiz ve sürekli enerji sağlanması ve müşteri memnuniyetinin artırılması için enerji takibinin yapılması, uzaktan açma kapama yapılabilir sistemlerin, enerji alış-veriş noktalarının teknik kalite cihazlarıyla takibi, 10 yıllık damga süresini doldurmuş sayaçların değiştirilmesi ve dışarıya alınması, Bilgi Teknolojileri yatırımları ve gelişen teknolojiye uygun teçhizat alımları gibi birçok yatırımlarımızda devam ediyor.’’ Şeklinde konuştu.

Yatırımların en önemlisi olan beşeri yatırıma Şirket olarak büyük önem verdiklerini söyleyen Akpınar, bu konuda personellerin eğitimlerine ciddi anlamda ödenek ayırdıklarını ifade ederek, ’’Personelin teknik ve idari eğitimleri, kalite eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri, İşçi Sağlığı ve İş güvenliği eğitimleri, EKAT eğitimleri, sektörümüze ait ulusal ve uluslararası sergi, fuar, sempozyum gibi etkinliklere personel katılımlarının sağlanması ve bu tür etkinliklerde aktif rol alınması da en önemli beşeri yatırımlarımızdandır. Tüm bu yatırımlarımız ile 2016 yılı sonu itibariyle Ardahan’a ARAS EDAŞ olarak 15 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Şirketimizin kesintisiz, kaliteli ve sürekli enerji sağlayarak müşterilerine kaliteli hizmet verme, enerji verimliliğini ön plana alan yatırımlarla da ülke ekonomisinde vazgeçilmez yeri olan elektrik dağıtım sektörünün üzerine düşen görevleri yerine getirme noktasındaki görev ve sorumlulukları anlayışı çerçevesinde çalışmalarımız devam etmektedir.’’

2017 yılında Ardahan'a 20 milyon TL’lik yatırım yapmayı planladıklarını söyleyen Akpınar,
’’ 2017 yılı için Yatırım ön değerlendirme toplantılarımızı da gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki yıl için faaliyet alanımız olan enerji sektöründe 20 milyon TL’lik bir yatırımı hedefliyoruz. Yer değişikliği yapacak olan Trafo Merkezinin iş programı çerçevesinde, Şirketimizde Dağıtım hatlarını imar alanı dışına taşıyarak ilimizin güneyindeki imarsal gelişmenin önünü açma noktasında üzerine düşen görevi yapmış olacaktır. Bu iş dışında 2017 yılında da şebekenin yenilenmesi, iyileştirilmesi, aydınlatma ve teknolojik yatırımlarımızda devam edecektir.’’ Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler