Aras EDAŞ protesto edildi!

Aras EDAŞ protesto edildi!

Karsspor taraftarı Aras EDAŞ'a siyah çelenk bıraktı

Aras EDAŞ protesto edildi!

Karsspor taraftarı Aras EDAŞ’a siyah çelenk bıraktı

Bölgesel Amatör Lig’de top koşturan Karsspor, 5 yıldır biriken ve 200 bin TL’yi bulan borç nedeniyle Aras EDAŞ tarafından sosyal tesislerin elektriğinin kesilmesi nedeniyle karanlıkta kaldı. Belediyenin sağladığı jeneratör imkanıyla geçici bir çözüm üretilirken, İstanbul, Kocaeli ve Erzurum’dan gelen taraftarlar Aras EDAŞ binasına siyah çelenk bırakıp alkışlarla kurumu protesto etti. Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, “62 bin TL ana borç çıkardılar. Yapılandırma halinde 120 bin TL üzerinden borç 200 bin TL’yi buluyor. Biz bunu ödeyecek durumda değiliz. Takım sahipsiz bırakılıyor.” dedi.

Muharrem Yıldız Başkanlığıyla yeniden liglere tutunma gayreti içerisinde olan Karsspor tesisleri ligin başladığı günlerde yenilenerek modern bir hale getirildi. Tamamen atıl durumda bırakılan ve içerisinde yaşanabilir tek bir düzeni bulunmayan tesisler tepeden tırnağa yenilendi. Sporcuların yatak odaları, dinlenme ve masaj odalarından saunalarına kadar her şey yenilendikten sonra kullanıma açıldı. Tesislerin açılışı da 26 Ekim 2014 günü Vali Günay Özdemir’in de katılımıyla yapıldı. Bu açılışın ardından moral depolayan sporcuların sevinci 4 Kasım 2014 günü kursaklarında kaldı. Aras EDAŞ görevlileri gece saat: 01.00’de tesislere giderek borç nedeniyle elektrikleri kesti. Soğuk havada üşüyen, duş yapamayan, suları bile akmayan tesislerden alınan sporcular başka mekanlara yerleştirildi. 5 Kasım günü de Belediye ekipleri tesislere jeneratör götürerek geçici bir önlem aldı. Ardından takım yöneticileri ve Belediye Başkan yardımcıları Erzurum’a giderek Aras EDAŞ yetkilileriyle görüşme yaptı. Ana borcun 62 bin TL olduğu, yapılandırılması halinde de cezalarıyla birlikte 120 bin TL olacağı ve bunun da 200 bin TL’yi bulacağı öğrenildi. Bir türlü anlaşma sağlanamayınca ekip geri döndü.

Yaşanan bu gelişmeler sosyal medya ve yerel basında da yer alınca Karsspor’un İstanbul, Kocaeli ve Erzurum’da bulunan taraftarları Kars’a gelerek durumu protesto etti. Kazımpaşa, Atatürk, Faikbey caddelerinde yürüyüşe geçen taraftarlar slogan, alkış ve ıslıklarla Aras EDAŞ’ı protesto etti. Taraftar grubu yürüyüşün ardından Kafkas Üniversitesi yolu üzerindeki Aras EDAŞ’ın binasına giderek siyah çelenk bıraktı. Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri de kurum önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Taraftarlar çelengi bıraktıktan sonra basın açıklaması yaparak olaysız şekilde dağıldı. Grup dağılmadan önce de emniyet güçlerine “Sizler bizim için buraya geldiniz. Sizi yorduysak özür dileriz.” diyerek amaçlarının kırıp dökmek değil, seslerini duyurmak olduğunu belirttiler.

KARSSPOR: 1 - 13 ŞUBAT ERZİNCAN GENÇLİKSPOR: 0

Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Karsspor, kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği 13 Şubat Erzincan Gençlikspor’u 1-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Maç sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, borcun yeni bir borç olmadığını, 5 yıllık biriken borç olduğunu belirterek bundan önce borç olmasına rağmen elektriklerin neden kesilmediğini anlayamadığını söyledi. Borcu ödememezlik yapmadıklarını da ifade eden Yıldız, bir şehrin takımının bir gece yarısı “Arıza var” diye elektriklerinin kesilmesiyle takımın yalnızlaştırılmaya çalışıldığını kaydetti. “Karsspor sahipsiz bırakılıyor” diyen Yıldız, yanlıştan dönülmesini ve elektriklerin verilmesini istedi.

Yıldız ayrıca, 27 Ağustos’ta Kars Gençlik Kampı’nda düzenlenen program kapsamında Kars’a gelen futbolun ustalarından Tanju Çolak’ın “Karsspor’un takipçisi olacağız.” sözlerinin hatırlatılması üzerine de “Burada yaşanan gelişmeleri takıma destek sözü veren herkesin ve siz basın mensuplarının vicdanına bırakıyorum.” dedi. kha

 

Önceki ve Sonraki Haberler