ARAS-EDAŞ’tan 215 Milyonluk Dev Yatırım

ARAS-EDAŞ’tan 215 Milyonluk Dev Yatırım

ARAS-EDAŞ’dan Kars’a 25 milyon liralık dev yatırım.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

ARAS-EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, Kars’ı şantiyeye döndürdüklerini, kendilerinin kamu hizmeti yaptıklarını belirterek, Bölgeye 2015 yılı içinde 215 milyon liralık dev yatırımın 25 milyon lirasını ise Kars’a yatırım yapacaklarını müjdeledi.

KARS’I ŞANTİYEYE DÖNDÜRDÜK

Kars’ı şantiyeye döndürdüklerini belirten ARAS-EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, “Biz kamu hizmeti yapan bir kuruluşuz. Kamu hizmeti adına ne yapılması gerekiyorsa, yapmak durumundayız. Gerek şebeke modernizasyonu, gerek takviyesi, gerek yenilenmesi bütün çalışmalar ile ilgili şuanda bütün arkadaşlarımız çalışıyorlar. 25 milyon liralık bir yatırım bu yıl söz konusu. Önümüzdeki yıl bunu daha da arttıracağız inşallah. Bununla ilgili projelerimizde hazırlanıyor, bir taraftan da 2016’nın projelerini hazırlıyoruz. Daha da arttırarak Kars’ın şebeke sorunlarını çözeceğiz inşallah." dedi.

KARS HALKI FAYDALARINI GÖRECEK

Kars’ta hummalı bir çalışma yapan ARAS-EDAŞ, faaliyetlerin Kars’ta da memnuniyetle karşılandığı gözlenmektedir. Kars’taki çalışmalar hakkında da bilgi veren Akbaş, “Şuanda şebeke yenilenmesi, yer altı çalışmaları, ilaveler, ihtiyaç olan bölgelere bakımları, onarımları hepsi yapılıyor planlanmış durumda. Kars’ı bir şantiye haline çevirmiş durumdayız. İnşallah önümüzdeki süreçte bunların faydalarını da, Kars halkı görecek. Şebekelerin daha modern bir şekilde daha az kesinti bunları görecek.” Dedi.

VATANDAŞLARI RAHATSIZ ETMEK İSTEMİYORUZ

Öte yandan elektrik sayaçların dışarıya çıkması ile ilgili de açıklama yapan Akbaş, “Vatandaşları rahatsız etmemek için elektrik sayaçlarını dışarıya çıkarma çalışmalarımızda devam ediyor. Neredeyse tüm abonelerimizin sayaçlarını dışarıya çıkarmış durumdayız. Bu çalışmamız vatandaşlarımızı rahatsız etmememiz için yapılan bir çalışmadır. Çünkü evine gittiğimizde ev müsait olmayabiliyor veya evinde olmayabiliyor. Vatandaşları sayaçları okumak için rahatsız etmeyelim, onun için sayaçlarını dışarı alıp faturalarını kesip kendilerine ulaştırıyoruz. Yani modern teknoloji neyi gerektiriyorsa bizde onu yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

ÇAĞRI MERKEZİ AY SONU HİZMETTE

Kars’ın da kendileri için en önemli şehirlerden birisi olduğunu, zor ve dağlık bir bölgede vatandaşlarımıza hizmet ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren ARAS-EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, “Artık arıza olan bölgeye gitmeden bu arızayı telefonla çözmek için yeni bir çalışma başlattık. 1 Temmuz itibariyle çağrı merkezimiz hizmete başladı. Deneme sürecindeyiz. Önümüzdeki ay tamamen hizmet vermeye başlayacak. Biz buraya çağrı değil, çözüm merkezi demeyi uygun gördük." dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler