Aras'tan Çanakkale'ye Gönül Köprüsü

Aras'tan Çanakkale'ye Gönül Köprüsü

​Iğdır Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Aras’tan Çanakkale’ye Gönül Köprüsü’ isimli projesi kapsamında lise öğrencileri Çanakkale’yi gezdi.

Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Aras’tan Çanakkale’ye Gönül Köprüsü’ isimli proje kapsamında Iğdır’daki 18 liseden toplam 39 öğrenci görevlilerle beraber Çanakkale’yi gezme fırsatı buldu. Gezi öncesi heyecanları gözlerden kaçmayan öğrenciler, Çanakkale’de Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Conkbayırı gibi Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı tarihi yerleri yerinde ziyaret etme fırsatı buldu. Şehitlikte; Kars/Iğdırlı şehitlerin isimlerini gören öğrenciler gözyaşlarına hakim olamadılar.
Çanakkale sonrası İstanbul’da tarihi ve turistik yerleri de gezme fırsatı bulan öğrenciler, Iğdır’a döner dönmez Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal’ı ziyaret edip geziden dolayı duydukları memnuniyeti ilettiler ve teşekkürlerini sundular.
Öğrenciler, kendilerine tanınan bu fırsatla; vatan topraklarının nasıl kazanıldığını, kahramanlık destanlarının hangi şartlarda yazıldığını daha iyi anladıklarını ve yürekten hissettiklerini belirterek, bu tür projelerin devam etmesini istediler. iha

Önceki ve Sonraki Haberler