Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Önemi

Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Önemi

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi adına KHA'ya açıklamalarda bulunan Murat Şanlı, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin Kars ve bölge için büyük bir nimet olduğunu kaydetti.

Şanlı, “Kurulduğu günden bu güne sürekli ve istikrarlı bir şekilde büyüme kaydeden Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kars komşu iller hatta Kafkaslar için büyük bir nimettir. Kars, Ardahan, Iğdır ve Artvin'den gelen hastalara modern koşullarda sağlık hizmeti sunan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi halen 16 ayrı serviste hastaları kabul ederek hizmetlerine devam etmektedir. Anjiyo, biyokimya, patoloji, mikrobiyoloji, kan merkezinin yanısıra ameliyathane ve poliklinikler, radyoloji ve acil servis bölümleri bulunan hastanede. Üniversite hastanesinde olması gereken hemen hemen her türlü imkanın olduğunu gözlemlemekte ve bu durumdan ziyadesiyle de mutlu olmaktayız. Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kars’ın yanı sıra komşu illerimize de hizmet vermesi gerek Kars halkı gerekse Kars esnafı içinde ilerleyen zamanlarda büyük katkılar sağlayacağı kanaatindeyim.” dedi.
 
BAŞHEKİM YRD. DOÇ. DR. MİKTAT KAYA’NIN KATKISI GÖZ ARDI EDİLEMEZ
Şanlı daha sonra şunları söyledi:
“Türk Sağlık-Sen sendikası Kars şubesi olarak yaptığımız gözlemlet neticesinde Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesinin hizmete açıldığı günden itibaren her geçen gün hasta sayısında artış olduğu, hali hazırda 250 yatak kapasitesiyle şifa dağıtan hastanenin Yönetimine Başhekim Yrd. Doç. Dr. Miktat Kaya’nın gelmesiyle birlikte çalışmalarda büyük ivme kaydedildiği 70 olan doktor sayısının 114’e 4 olan profesör sayısının 22 profesöre çıktığı bunun yanı sıra 3 doçent, 48 yardımcı doçent, 5 uzman araştırma görevlisi , 36 araştırma görevlisi,118 hemşire ve diğer sağlık personeli ile birlikte hizmetin devam ettiği yönündedir. Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bu günlere gelmesinde özveriyle hizmet sunan Sağlık çalışanlarının yanı sıra Başhekim Yrd. Doç. Dr. Miktat Kaya ve ekibinin katkısı göz ardı edilemez.”
 
Türk Sağlık-Sen Kars Şube Başkan yardımcısı Şanlı ayrıca, “Son bir yılda tedavi olmak üzere müracaat eden 167 bin 665. Hastanın 5 bin 567'sına yataklı tedavi hizmeti sunan Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi yıl içerisinde çeşitli nedenlerle 4 bin 105 hastaya ameliyat hizmeti sunmuş. Yöre insanını ambulans çilesi çekmekten yollarda yakınlarını kaybetmekten büyük ölçüde kurtarmıştır. KAÜ Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi akademik personeli Prof. Dr. Esat Akıncı Serdar Başbuğ ve Yrd. Doç. Dr. Tolunay Sevingil’den oluşan bir ekiple anjiyografisinde 3 damar tıkanıklığı bulunan yaşlı bir hastaya baypas ameliyatı yapmak suretiyle sağlığına kavuşturmuş.Şehrimizde bir ilke imza atmıştır. Bu ve benzeri başarılı çalışmalar Kars insanının gelece daha umutla bakmasını sağlamıştır. Bu itibarla Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bu günlere ulaşmasında büyük emek ve gayretleri bulunan başta Başhekim Yrd. Doç. Dr. Miktat Kaya olmak üzere tüm idari ve akademik kadrolarına mevcut imkanlarla en iyi hizmeti halkımıza sunmaya gayret gösteren Özverili Sağlık Çalışanlarına Şahsım Sendikam ve Kars Halkı adına minnet ve şükranlarımı sunar bu özveri ve gayretin daim olmasını tüm içtenliğimle temenni ederim.” diye konuştu.
 

Önceki ve Sonraki Haberler