Ard arda toplantılar düzenleniyor

Ard arda toplantılar düzenleniyor

İlki 2013 yılında Kars Ardahan Iğdır Valilikleri ve Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu, Vakıflar ve Dernekleri tarafından düzenlenen Ankara Atatürk Kültür Merkezindeki Tanıtım Günlerinin ikincisinin daha düzenli ve etkili olabilmesi için ard arda to

Ard arda toplantılar düzenleniyor

İlki 2013 yılında Kars Ardahan Iğdır Valilikleri ve Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu, Vakıflar ve Dernekleri tarafından düzenlenen Ankara Atatürk Kültür Merkezindeki Tanıtım Günlerinin ikincisinin daha düzenli ve etkili olabilmesi için ard arda toplantılar düzenleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda Kars Valiliği ve Ankara’da yapılan toplantı, Kars Kalesi ve Valilik Kar Salonu’nda da gerçekleştirildi.

Kars Valisi Günay Özdemir’in başkanlığındaki toplantıya, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektör yardımcısı Mehmet Çitil, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Özdoğan, KARSOD Başkanı Halit Özer ve üyeleri, STK temsilcileri, turizm işletmeleri katıldı.

16 – 19 Ekim Tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak olan Tanıtım Günlerine bu yıl daha kapsamlı bir şekilde hazırlıkların yapıldığı belirtildi. Tanıtım Günlerinde bölgeye ait yemek kültürü, Folkloru, Aşıkları, Kazı, Kaşarı, Peyniri, Balı, Turizm tanıtımıyla ilgili organizasyonlar ve daha bir çok etkinliğin yer alacağı belirtildi.

Bölge halkının ve özel işletmelerinin de bu yıl daha fazla katılımlarını sağlamak için gerekli tüm çalışmaların hızlı bir şekilde yürütüldüğünün de ifade edildiği toplantıda, geçtiğimiz yıl 300 bin civarında katılımın olduğunu, bu yıl bu sayının artırılmasının hedeflendiği kaydedildi. Kültürüyle, sanatıyla, tarihiyle Anadolu’nun en medeni uygar ve çağdaş serhat şehirlerini kapsayan bu tanıtımın her yıl daha fazla ziyaretçiye ulaşması için titiz bir çalışma yürütüldüğünün belirtildiği toplantıda tanıtım Günlerine tüm bölge halkının beklendiği ifade edildi.

Vali Günay Özdemir, “Bu tür faaliyetlerde eğer eksiklikler tartışılmazsa, eksiklikler giderilmeden tekrar aynı faaliyetler yapılırsa istenilen ve yapılan harcamayla, yapılan maliyetle, harcanan emekle elde edeceğimiz kar zaman zaman aynı şey sağlanmıyor. Onun için biz yapacağımız faaliyetle asgari bir maliyetle, azami derecede karı nasıl elde edeceğiz amacımız o. Geçen yılda gördüğümüz eksiklikler nelerdir daha iyi nasıl yaparız o konuda herkesin katkısını bekliyoruz. Geçen yılda aynı şirket organizasyon yapmış. Onun için belki eksiklikler anlamında da daha rahat tartışılabilir.” dedi.

Proje Müdürü Murat Baydan da, “Tabi ki geçen yıl eksikliklerimiz olabilir. Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri 16-19 Ekim 2014 tarihinde yapılacak. 16 Ekim Perşembe günü başlayacak, 19 Ekim Pazar akşamı sona erecek. Kars-Ardahan-Iğdır illerimizin kültürünü, tarihi, doğa ve turistik güzelliklerini, yöresel yemeklerini, tarımsal ve hayvansal ürünlerini Ankara’da gerçekleştirilecek olan büyük organizasyonumuza en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Kars-Ardahan-Iğdır 2014 tanıtım günleri ile ilgili 3 aşama vardı.  Bunların birincisi burada tüm 3 ilimizde ki tüm katılımcıları kurum ve kuruluşları, kaymakamlıklarımızı, belediyelerimizi, esnaflarımızı bilgilendirmek, ikincisi de yine bizim yapacağımız lojistik çalışmalar, üçüncü aşaması ise tanıtım çalışmalarıdır.” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından geçen yıl ki eksikler konuşuldu ardından da bu yıl ki tanıtım günlerine daha nelerin konulabileceği tartışıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler