Ardahan Emniyeti “Teröristi İhbar Et Huzur Ve Güvenliğe Destek Ol” Çağrısı Yapıyor

Ardahan Emniyeti “Teröristi İhbar Et Huzur Ve Güvenliğe Destek Ol” Çağrısı Yapıyor

Ardahan Emniyetinin Terörle Mücadelede faaliyetleri sürüyor.

Terörle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Silahlı mücadelenin yanında, Türkiye genelinde başlatılan 140 no’lu ihbar hattıyla vatandaşlardan destek bekliyor. Bu kapsamda asılan afişlerle de vatandaşlara “Teröristi ihbar et huzur ve güvenliğe destek ol” çağrısı yapılıyor.
Terörle mücadele kapsamında yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerinin üst düzey yöneticileri ve mensuplarının yakalanarak etkisiz hale getirilmesi, terör eylemlerinin faillerinin ve iştirakçilerinin yakalanması, muhtemel eylemlerin önlenebilmesi ve terör soruşturmalarının aydınlatılması, T.C. vatandaşları ile birlikte diğer ülke vatandaşlarının ihbar ve diğer önleme faaliyetlerine katılımlarının arttırılmasının sağlanarak terörle mücadelede daha etkin olunması amacıyla hazırlanan “Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik” 31.08.2015 tarihli ve 29461 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelik gereği Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül bilgileri ve beş ayrı renk kategorisinde aranan terör örgütü mensuplarının bilgilerinin yer aldığı www.terorarananlar.pol.tr adresli internet sitesi ile, bilgilerin sosyal medya aracılığı ile paylaşılması için oluşturulan terorarananlar isimli twitter ve facebook hesapları 28.10.2015 günü itibari ile yayınlanmaya başlandı. Ayrıca Alo 140 Terör İhbar Hattı 30.10.2015 günü hizmete açıldı.
Bu kapsamda Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde görevli memurlar, vatandaşların bilgilendirilmeleri amacıyla hazırlanan broşür ve afişleri kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, halkın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda bulunan panolara ve uygun görülen noktalara asarak vatandaşların Bilgilenmeleri sağlanılıyor. iha

Önceki ve Sonraki Haberler