Ardahan Üniversitesi Rektör Biber’le Büyümeye Devam Ediyor

Ardahan Üniversitesi Rektör Biber’le Büyümeye Devam Ediyor

Rektör Biber, üniversitenin büyümesi ve öğrenci sayısının attırılmasına yönelik yeni bölüm açılması için Yüksek Öğretim Kurumuyla (YÖK) temasların devam ettiğini belirtti.

Yaklaşık 1 yıldır Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlenen Prof. Dr. Mehmet Biber, öğrencilerin sadece kampüs içerisinde zamanlarını tüketmemek adına sosyal ve kültürel birçok aktivitelerin yapımı için talimatlar verdiği, öğrencilerin yurt ve konaklama sorunlarını da çözerek Ardahan Üniversitesinin tercih edilen bir üniversite haline getirildiğini ifade etti.

Yabancı öğrenci sayısının 500 civarında olduğunu belirten Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, “Gürcistan’dan, Azerbaycan’dan, Kazakistan’dan, Türkmenistan’dan, Kırgızistan’dan hem çok sayıda öğrencimiz, hem de öğretim elemanımız var. Biz yeni kurulmuş olmamıza rağmen uluslararasılaşma anlamında ciddi bir yolu kat ettik. Bunu hızla devam ettiriyoruz. Bizim Rusça bölümümüz var, öğretim üyelerimizin tamamı anadili Rusça olan öğretim üyeleridir. Dolayısıyla bu her ilde elde etme imkanı olamayacak bir imkandır. Gürcüce bölümümüz var. Yine Çağdaş Türk Lehçeleri bölümümüz var. Burada biz 14 çağdaş Türk lehçesini çocuklarımıza öğretiyoruz. Dolayısıyla hem bunları öğrenmeye gelen çok sayıda yabancı öğrencimiz var. Bu arada, yabancı öğrenci sayımız 500 civarı.” dedi.

Ayrıca Rektör Biber, üniversitenin büyümesi ve öğrenci sayısının attırılmasına yönelik yeni bölüm açılması için Yüksek Öğretim Kurumuyla (YÖK) temasların devam ettiğini, en kısa zamanda yeni programların açılacağına da inandığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler