ANKET
Kars'ın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
Karsın Milletvekilleri Sizce Kim Olsun?
NÖBETÇİ ECZANE
ÇOK OKUNANLAR
YORUMLANANLAR
GAZETE BAŞLIKLARI

Video Haber
E-POSTA LİSTESİ
PİYASALAR
IMKB
62.336
DOLAR
1,7975
EURO
2,3675
HAVA DURUMU
Kars -23 / -7 °C
Ardahan -22 / -8 °C
Iğdır -5 / 3 °C
Erzurum -24 / -7 °C
Ankara -7 / 10 °C
İstanbul 6 / 14 °C
İzmir 0 / 15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ardahan Üniversitesi Başarılarıyla Gurulandırıyor

Ardahan Üniversitesi Başarılarıyla Gurulandırıyor

22 Aralık 2010 / 11:12
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ramazan Korkmaz,Ardahan'ın artık Türkiye'nin en uç noktası değil, Orta Asya ve Kafkasya'ya açılan bir başlangıç noktası olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Korkmaz, "Üniversitemiz henüz iki yaşında olmasına rağmen bağımsız bir birim kuruluş tarafından 51 üniversite arasında 6.sırada yer alıyor olmamız sevinç vericidir. Ardahan Üniversitesini bir dünya üniversitesi yapmak gibi büyük hedeflerimiz, ideallerimiz var" dedi.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ramazan Korkmaz, İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan Üniversitesi'nin henüz iki yaşında olmasına rağmen gerek fiziki, gerekse de akademik gelişim noktasında önemli başarılar elde ettiğini belirtti.
Korkmaz Ardahan Üniversitesi'nin hem Eğitim-Öğretim faaliyetlerini organize etmede, hem de her geçen yıl artan öğrencilerin serbest zamanını değerlendirmede kendilerine psikolojik, sosyal ve fiziksel olarak destek verecek şekilde planlamalarına zemin hazırlayıcı bir şekilde devam ettiğini söyledi. 
İnsanların yaşadığı toplumda üretken bir birey olma yolunda yıllar boyu devam eden Eğitim-Öğretim faaliyetleri sürecinde önemli bir yer tutan yüksek öğrenim süreci, uzun yıllar devam edecek davranış biçimlerinin oluştuğu en önemli süreçlerin başında geldiğini ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti:
"Rektörlüğümüzün sporu bir 'yaşam tarzı' olarak benimsenmesinin entelektüel şahsiyetlerin oluşmasına psikolojik, sosyolojik, ruhsal, zihinsel ve de fiziksel bakımdan katkısının farkında olan bir yaklaşımla öncelikle Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) açılması için çalışmalar yapmış ve müspet sonuç almıştır"
Resmi olarak açılışı yapılan BESYO'na öğrenci alımının 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı için planlandığını kaydeden Korkmaz, "Faaliyete geçirilecek BESYO sayesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri başta olmak üzere, spor yöneticisi, antrenör gibi kalifiye elemanlar özel kurum ve devlet organlarında istihdam edilmek üzere yetiştirilecek, aynı zamanda Üniversite bünyesinde Sağlık Kültür ve Spor Dairesinin (SKSD) organize ettiği özellikle sportif etkinliklerin çok katılımlı ve etkili olmasına katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
Ardahan Üniversitesi'ne ait yeni kurulacak kampüs alanında inşaatı başlatılan spor salonu hem BESYO hem de üniversitenin diğer birimlerindeki öğrencilerine hizmet vereceğini belirten Rektör Korkmaz, "Üniversitelerarası yarışmalara bu yıl futsal (salon futbolu), voleybol ve boks branşlarında katılım planlamış olup, basketbol, futbol ve daha birçok branşta katılım için takımların oluşturulması çalışmaları başlatılmıştır. Ayrıca bu faaliyetler sürecinde başarılı sporcuların üniversitemizdeki ve üniversitemiz dışındaki kaynaklar tarafından (sponsorlar, gönüllü destekçiler) desteklenmesi yönünde çaba sarf ediliyor" dedi. 
Korkmaz, 'Gençlik spor yapıyor' adıyla sosyal destek projesi kapsamında kabul edilen proje sayesinde üniversite öğrencileri ve ileride yaz okulları kapsamında gerçekleştirilecek sportif kurslara katılacak kursiyerlere hizmet verecek uygulama sahalarının 2011 yılı itibari ile başlatılıp bitirilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.
Gelecekte kampüs alanında sporsal faaliyetlerin daha iyi şartlarda, sistemli bir şekilde yapılabileceğini ifade eden Korkmaz, "Spor tesislerinin yeterli bir düzeye getirilmesi ve öğrencilerimizin bu tür faaliyetlere katılımlarının teşvik edilmesi üniversitemizdeki Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin vazgeçilmez bir tamamlayıcısı olarak önemini koruyacak ve bu hedef doğrultusunda her daim tedbirler alınacaktır." şeklinde konuştu.

Etiketler: Ardahan
sözde deil özde olmak
tahir ant
hocam sanal alemde deil gerçek hayata bak.yanı başımızda artvin üniversitesi bitmek üzere allah rızası için dagın başını duman almış,sen bataklık rüzgarında ne işin var.biraz ardahanlı iş adamlarını gez ardahan halkını yöneticilerini dinle sadece mhp lilere kulak verme etnik ayrımcılıgı bırak iş alımlarda kürt kökenli insanlarada yer ver.
27 Ocak 2011 Perşembe 00:55
Sakaryalıya
Bir salak
Ey sakaryalı ardahan üniversitesinin 3 tane hocası var 2 yayın yapsalar 6 yayaın eder 3' e bölersin kişi başına düşen yayın sayısı 2.00 olur böylece Ardahan üniversitesi 1. olur ya Ankara üniversitesi 2.000 hoca vardır yarısı 2 şer yayın yapsa 2000 yayın olur bölersin hoca başına yayın 1.00 olur şimdi hangi üniversite çok yayın yapmış olur atacaksak bilde at
24 Aralık 2010 Cuma 13:07
50 Yıl Sonrasını Görmek
Sakarya
Üniversite Rektörü, 50 yıl sonrasını gören, görmeyen gözlere de ışık olmasını bilen insan olmalıdır. Korkmaz hocanın yerleşkeye dair verdiği başarılı çalışmalar Ardahanın 100 yıllık tarihi sürecini etkilemiştir. Çeşitli çevrelerce yerleşke olarak önerilen bölgenin geçen yılki kar suları altında kalması Korkmaz hocayı yine haklı çıkarmış, aydın ve şuurlu Ardahanlıların takdirini kazanmıştır. Bu yıl Türkiyedeki üniversiteler arasında öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı bakımından Türkiye 1.sı olması ise Türkiyenin takdirine şayandır. Her 15 günde bir yeni bir sosyal etkinlikle kamuoyunu aydınlatan Üniversite logosundaki derin anlam ve "ışığa karışın" sloganı ile kimlik kazanımını gerçekleştirmiş görülüyor. Üniversiteleri var kılan alangirli binaları değil çevresine verdiği bilinç ve kimlik kazanımıdır. Bu aktarımlar 17 bin nüfuslu Ardahanda değil de daha büyük kentlerde olsaydı daha bir başka olurdu sanırım. Fakat Cemil Meriçin dediği gibi "ışık daima doğudan doğacaktır" söylemindeki gibi Korkmaz hoca da "ışığa karışın" diyerek aslında yurdu aydınlatacak ışığa kaynak olun der gibidir. Şimdi o üniversitede olmak vardı. Bu yorumu yapan ben, hocanın heyecanını paylaşıyor, ışığa kaynak olmada, yanmak gerekiyorsa yanalım diyorum. Aynen hocanın yaptığı gibi. Daha yazacak çok şey var ama yorum okuyucularını sıkmamak, heyecanımı dile dökememekten dolayı bu kadarla yetiniyor, tüm ÇALIŞANLARI kutluyorum.
22 Aralık 2010 Çarşamba 19:29