Ardahan ve Kars'ta Hitler'in Gizli Silahı "Kırmızı Cıva" Ele Geçirildi

Ardahan ve Kars'ta Hitler'in Gizli Silahı "Kırmızı Cıva" Ele Geçirildi

Ardahan ve Kars'ta düzenlenen operasyonda, Hitler'in gizli silahı olan kırmızı cıva ele geçirildi. Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ardahan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu bazı kişilerin ellerindeki kırmızı cıvayı satmaya çalıştıkları tespit edildi. Bunun üzerine Ardahan ve Kars’ta düzenlenen operasyonda şüpheli şahısların ev ve eklentilerinde yapılan aramada 25 gram kırmızı cıva, birer ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ile 8 fişek ele geçirildi. 5 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların Ardahan İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Kırmızı Civa Nedir

Civa’nın nadir bulunan bir türü olan kırmızı civa oldukça pahalıdır. Bazı bilimsel söylemlere göre aslında kırmızı civa diye bir element türü yoktur. Kırmızı civa diye bilinen elemen farklı norm süreçlerinde ısınmış normal civaya verilen isimdir. Peki aslında kırmızı civa nedir ve kırmızı civa ne işe yarar?

Son 40 yıldır ismi ciddi anlamda geçmeye başlayan kırmızı civa tam anlamıyla herhangi bir ülke tarafından kabul görerek raporlarla kanıtlanmamıştır. Yıllardır varlığı hakkında bilgiler ve efsaneler dolaşmakta olup tıp ve askeriye için kullanılabildığı iddia edilmektedir. Tıp açısından çok yararlı bir madde olduğu söylense de aynı zamanda askeri açıdan da bir o kadar tehlikeli bir maddedir. Ural Dağlarında bulunan bu maddenin Rusya dışına çıkartılarak satışının yapıldığı düşünülmektedir.

Kırmızı Civa Ne İşe Yarar

Avrupa’da ilk olarak 1995 yılında Almanya’da ele geçirilen bu maddeyi incelemek üzere ülkenin savunma bakanlığı el koyarak içinde dünyanın en pahalı maddelerinden biri olan Plütonyumuoranında barındırdığını açıklamıştı. İlk olarak Rusya’nın yön ve hedef belirlenmesi ve radar sinyali kesicisi olarak bu maddeyi kullandığı kamuoyuna yansımıştır. Ayrıca kırmızı toz hale getirilerek Sülfür Vermillion adı altında büyük gemilerin su altındaki kısımlarını boyamak için kullanılır. Yapısında bulundurduğu maddeler açısından Tıp dalında da kullanılmak istenen bu madde hakkında, tarihte insanların kırmızı civayı kullanarak genç gözüküp, daha uzun yaşadıkları söylenmektedir. Patlayıcı yapımında daha az malzeme ile daha fazla etki vermek adına kullanılmak istenen bu madde ülkemizde yakalanarak incelenmek üzere el konulmuştur. İddialara göre bir dönem tüplü televizyonların ve “Singer” marka dikiş makinelerinin içinde bulunduğu belirtilmişti. Günümüzde alıcısının çok olduğu kırmızı civa fiyatı litre bazında 1 Milyon dolar olduğu söylenmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler