Ardahan'da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi

Ardahan'da Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) ev sahipliğinde Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri yapıldı.

Seminere, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Yardımcısı Orhan Söylemez, Ekonomi Bakanlığı İhracatı Geliştirme Uzmanları, Türk Exımbank Müdür Yardımcısı Ece Aysun Cömert ve Ardahanlı İş Adamları katıldı.

Seminerde, ihracatta sağlanan devlet yardımları hakkında bilgiler verildi ve Ülke Masaları ile Gürcistan -İran pazarına ihraç imkanları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Seminerde bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, “Ardahan tarihten beridir önemli bir ulaşım koridoru üzerinde yer almıştır. Aynı zamanda ülkemizin Kafkasya’ya açılan kapısıdır. 15 gün önce Aktaş Sınır Kapımız, Bakanlar Kurulu Kararıyla Sınır Ticareti yapılan kapılar arasında yerini aldı. Sınır ticareti rakamlarına baktığımız zaman rakamlar maalesef düşük. Ardahan’da girişimci ruhunu güçlendirmemiz gerekiyor. Devletimizin girişimcilere yönelik gerçekten çok ciddi desteklemeleri var. Bu desteklemelerden vatandaşlarımızın faydalanmasını, yeni iş yerlerinin hayata geçmesini istiyoruz. Bu konuda girişimcilerimizi sürekli olarak ziyaret ediyoruz, hayırlı olsun dileklerinde bulunuyoruz ve motive ediyoruz. Bu seminerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler