Ardahan'da Ulaşıma Kar ve Tipi Engeli

Ardahan'da Ulaşıma Kar ve Tipi Engeli

Ardahan’ın yüksek kesimlerinde akşama doğru etkili olmaya başlayan kar, tipi ve buzlanma ulaşımı aksatıyor.

Ardahan’ın yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Ardahan’ı Artvin’e bağlayan Sahara Geçidi’nde etkili olan tipi nedeniyle görüş mesafesinin azalması sürücüleri zor durumda bıraktı. Günay Nuh adlı vatandaş, “Şu an itibari ile Ardahan-Artvin karayolundayız. Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır atasözünü şu an yaşıyoruz. Hakikaten göz gözü görmüyor ve tipi nedeniyle ulaşım aksıyor” dedi.

Karayolları Sahara Bakımevi sorumlusu Sırrı Atalay Cantürk ise, “Kar yağışı ve tipinin yanı sıra buzlanmanın da etkili olduğu Sahara Geçidi’nde ekiplerimiz 7-24 saat aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Burada Kasım ayının ilk haftasından beri süregelen kar yağışı ve fırtına devam ediyor. Burası bildiğiniz gibi yüksek rakımı olan Sahara Geçidi ve burada Nisan ayının sonuna kadar kar ve buzla mücadele yapılır. Ekiplerimiz 7-24 saat aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Özellikle tipi ve fırtına olan günlerde çok yoğun TIR geçişinin olması münasebetiyle yollarımız zaman zaman kapanma durumu oluyor. Ama ekiplerimiz anında müdahale ederek bütün vatandaşlara yardımcı oluyor ve elimizden gelen tüm çaba ve gayretlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Trafik ekipleri olası kazalara karşı önlemler aldı. Ekipler, Ardahan-Artvin karayolunun giriş noktalarında büyük araçların zincir takmaları yönünde uyarıda bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler