Ardahan'da Yalnızçam Projesi Onaylandı!

Ardahan'da Yalnızçam Projesi Onaylandı!

Ardahan İl Özel İdaresi tarafından hazırlanarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı ve Ardahan Valiliği tarafından koordineli çalışmalar sonucunda olgunluk aşamasına getirilen “Yalnızçam Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi “ Avrupa

Ardahan'da Yalnızçam Projesi Onaylandı!


Ardahan İl Özel İdaresi tarafından hazırlanarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı ve Ardahan Valiliği tarafından koordineli çalışmalar sonucunda olgunluk aşamasına getirilen “Yalnızçam Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi “ Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından bütçesi ayrılarak onaylandı. 


2010 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile turizm merkezi ilan edilen ve 2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imar planları onaylanarak Bakanlığın Kış Turizmi yapılan iller listesinde yerini alan Yalnızçam Turizm Bölgesi’nde, Ardahan Valiliği ve ilgili bakanlıkların koordineli çalışmaları sonucunda, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanan 4 Milyon 500 Bin Avro bütçe ile Kış Sporlarının yapılmasının önü açıldı.


Nihai görüşmeler sonrasında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından 13 Şubat 2014 tarihinde atılan ikili imzalar ile ‘Yalnızçam Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi’nin bütçesi ayrılarak onaylandığını duyuran Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti;


“Avrupa Birliği tarafında ülkemizde turizm alanında verilen en büyük hibelerden olan BROP kapsamında değerlendirilen projemiz, kabul gördü ve hibe desteği onaylandı. İlimiz de kış turizmi potansiyelinin canlanması, gerekli alt yapı ve tanıtım faaliyetlerinin gerçeklemesi için çabaladığımız ve nihayet sonuçlandırdığımız projemiz ile Ardahan, turizm alanında bir merkez olacak” dedi.


Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından onaylanan proje ile Yalnızçam Uğurludağ Turizm Bölgesinin bir merkez haline geleceğini anlatan Vali Azizoğlu, “Yalnızçam Bölgesinde yaptığımız konaklama oteli, kayak pistleri ve telesiyej hattı ile kendinden sıkça söz ettiren Kayak Merkezimiz, artık Kış Sporları anlamında da turizme kazandırılacak ve kısa süre içerisinde Türkiye'nin önemli turizm bölgesi haline gelecek. Avrupa Birliği tarafından kabul gören projemiz ile de Yalnızçam bölgesinde 3 kilometrelik kapalı kabin telesiyej hattı ile kayak pisti yapacağız. Böylece kış turizmi açısından Ardahan'ın büyüyüp, gelişen bir il olduğunu herkese göstereceğiz” diye konuştu.

2.20140308122047..gif3.20140308122059..gif

Önceki ve Sonraki Haberler