Ardahan’dan Halep’e Yol Açın

Ardahan’dan Halep’e Yol Açın

Ardahan Belediyesi, İHH ve Memur-Sen tarafından başlatılan kampanya ile Suriye’nin Halep kentinde ki Müslümanlara ulaşması için 3 tır dolusu yaşam malzemesi Ardahan’dan yola çıktı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Halep’te ki Müslümanların yanında olmak ve onlara kardeş eli uzatmak için başlatılan yardım kampanyasına yoğun ilgi oldu. Kampanyaya verilen destek sonucu Belediyemize ait depoda toplanan 3 tır dolusu yaşam malzemesi bugün düzenlenen tören ile Halep’e ulaşmak üzere yola çıktı.

Belediyemiz önünde ki törene Vali İbrahim Özefe, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, Ak Parti İl Başkanı Av. Yusuf Demirci, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilciler ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali İbrahim Özefe, “Aynı coğrafyada kader birliği, tarih birliği yaptığımız ve soydaşlığımız dolayısıyla ecdadımızın emanetine sizler sahip çıktınız. Oradaki zulümü şiddetle telin ediyoruz.  Çok şükür ki ecdadın emanetine sahip çıkan Türk milleti var, Türkiye var, Ardahanlılar var. Bundan dolayı şükranlarımız arz ediyorum. Derneğimize, Belediyemize, siyasilerimize, esnafımıza ve emeği geçen herkese katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Cenabı Allah yardımlarınızı kabul etsin” dedi.

Belediye Başkanımız Faruk Köksoy’ da yaptığı konuşmada ecdat emanetine sahip çıkan Türk Milletinin büyüklüğüne vurgu yaparak şöyle konuştu: “Dünya kuruldu kurulalı, insanlık tarihinden beri iyinin kötünün, mazlumun zalimin, hakkın batılın mücadelesine tarih şahittir. Bu mücadelenin en büyük safhalarından birisi elbette ki İslamiyet’in doğuşundan itibaren hilal ile haçın savaşıdır.

Özellikle Selçuklu, Osmanlı yönetimleri sürecinde Haçlı savaşlarını hepimiz az çok okumuşuz, duymuşuzdur. Halep’te bugün yaşanan bu zulmün, bu katliamın kelimelerin yetmediği bu felaketin tarihte sayısız örnekleri vardır.  Haçlı zihniyetleri bunu hep yaptılar. Bugünde aynı zihniyet Suriye’de, Halep’te ve Musul’da taşeronları ile aynı zulmü, katliamı yürütmektedirler.     Ancak milletimiz bu felakete kalkan oldu. Çare oldu yardımcı olmaya çalıştı. İnancımızın ve insanlığımızın gereğini yaptı.

 İyi ki böyle bir dinin ve milletin mensubuyuz. Bu haçlı ve zihniyetinin maşası olan adi teröristler, Güney Doğumuzda çok adice terör estirdiler.  Bir yaşlı insanımızın, bir çocuğumuzun burnu kanamaması için nice subaylarımız, polislerimiz şehit oldu. Şimdi Halep’te yapılan bu katliama bakmak lazım. İşte insanlık ve işte zalimlik. Şükürler olsun ki böyle bir milletin mensubuyuz.

 Ardahan’da eksi 30’ları yaşayan insanlarız. Bir damın, bir evin o haneyi nasıl koruduğuna hepimiz şahitlik ediyoruz. İşte Devlet milletin şemsiyesidir, çatısıdır, damıdır. Devletimizin kıymetini bilmeliyiz. Halep, Musul, devletin darmadağın olduğu yerde zalim ve zulüm kelimesinin kifayetsiz kaldığının en büyük göstergesidir.  

 Yine böyle bir yardımsever, bir elin verdiğini diğer elin görmediği yardımları yapan milletimizden, Ardahanlılardan da Allah razı olsun. İki, üç gün içerisinde Ardahanlılar seferber oldu ve kampanyamıza destek verdi. 3 tırı dolduracak seviyede malzeme toplandı. Allah, bu yardımları yapan tüm hemşerilerimizden razı olsun. Yardımlarla ilgili organizasyonlarımız, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile bundan sonra da devam edecek.”

ardahan’dan-halep’e-yol-acin-(1).jpgardahan’dan-halep’e-yol-acin-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler