Ardahan’ın Kurtuluş Yıldönümü Kutlanacak!

Ardahan’ın Kurtuluş Yıldönümü Kutlanacak!

Kars Ardahan Iğdırlılar Birliği Dayanışma Platformu Genel Başkanı Sebahattin Şengül, Ardahan’ın kurtuluş yıldönümüne tüm Ardahanlı, Karslı ve Iğdırlıları davet etti.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars Ardahan Iğdırlılar Birliği Dayanışma Platformu, Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü Ankara’da düzenleyecekleri etkinlikle kutlayacak.

Kars Ardahan Iğdırlılar Birliği Dayanışma Platformu Genel Başkanı Sebahattin Şengül, yaptığı açıklamada, kutlama etkinliklerinin 24 Şubat 2017 tarihinde saat 14.00 da Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk koyma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacağını söyledi.

Başkan Şengül, etkinliklerin aynı gün açılış ve protokol konuşmalarının yapılmasının ardından ‘’Kurtuluştan Cumhuriyete Ardahan’’ ve ‘’Hoşgörü-Uzlaşma-Dayanışma Üzerine’’ söyleşi ile devam edeceğini söyledi. Söyleşinin soru cevap ve plaket takdimi ile tamamlanacağını da açıklayan Şengül, etkinliğin Ardahan’ın tanıtımının slayt gösterisi eşliğinde akşam yemeği ile devam edeceğini de belirerek, kutlana etkinliğinin, Tuna Cad. Halk Sokak No: 17/A Yenişehir-Çankaya/Ankara KIBRIS EVİ Konferans Salonunda 24 Şubat 2017 Cuma günü gerçekleştirileceğini bildirdi.

ŞENGÜL: KARS ARDAHAN VE IĞDIR’IN TARİHİ ÇOK BÜYÜK BADİRELERLE DOLUDUR

Ardahan’ın kurtuluş yıldönümü için düzenleyecekleri etkinliğe bölge insanını ve Ankara’daki vatandaşları davet eden Kars Ardahan Iğdırlılar Birliği Dayanışma Platformu Genel Başkanı Sebahattin Şengül, yaptığı açıklamada, Kars Ardahan Iğdır’ın geçmişteki yasal düzenleme ile üç ayrı il olsalar da, ortak geçmişlere, ortak kültür değerlerine ve benzer ekonomik sorunlara sahip olduklarını söyledi.

Kars Ardahan ve Iğdır’ın tarihinde ve talihinde çok büyük badirelerle dolu ve 43 yıl Rus esaretinde kaldığını da açıklamasında belirten Şengül: “Üstünde bulundukları toprakların Kafkas, Ortaasya petrol ve doğalgaz yatakları olması, Akdeniz ve Avrupa ülkelerine uzanan boru hatlarının giriş bölgesinde olmaları bu üç ilimizin coğrafi, jeopolitik ve stratejik önemini artırmaktadır. Ayrıca Kafkas ülkeleri ile toplam 400 km ye yakın sınırları nedeniyle bu üç ilimiz ‘’TEK VÜCUT’’ olma çabasını sürdürmektedir. Bu maksatla; Cumhuriyetimizin başkenti Ankara da bulunan hemşerilerimizle biraraya gelerek kaderde, kıvançta ve tasada birleşerek Ardahan’ın kurtuluş sevincini yaşatmak ve hatırlatmak, diğer il vatandaşlarımıza bölgemizi tanıtmak, Kars Ardahan ve Iğdır’lıların Cumhuriyete ve Devlete olan bağlılığını göstermek ve ülkemizin birlik, beraberliğine ihtiyaç duyduğu bu dönemde, hoşgörü, uzlaşma ve dayanışmanın önemini de vurgulayacak bir etkinlik düzenlenecektir.”dedi.

PROGRAM                                  

14.00   Anıtkabir-Atatürk’ün Mozolesine Çelenk Koyma

18.00  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

18.05  Açılış ve Protokol Konuşmaları

18.30   KONFERANS

           ‘’Kurtuluştan Cumhuriyete Ardahan’’

                                       ve

            ‘’Hoşgörü-Uzlaşma-Dayanışma Üzerine’’ Söyleşi

19.45   Soru/cevap ve Plaket takdimi

 Kapanış

20.00  ArdahanTanıtım Slayt gösterisi/Akşam Yemeği

GÜN:  24 Şubat 2017 Cuma

YER :  KIBRIS EVİ Konferans Salonu

una Cad. Halk Sokak No: 17/A Yenişehir-ÇANKAYA/ANKARA                                             

    İletişim : 

Genel Merkez:  Adakale Sokak  No: 24/4 Kızılay/ANKARA 

Başkan İş : +90 312 201 16 61  GSM: +90 532 715 25 27

 II. Başkan: Av. Bülent MUGAN Gsm:  0532 277 05 82

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler