Ardahan’ın Yakın Tarihi

Ardahan’ın Yakın Tarihi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Ardahan'ı ve çevresini mercek altına almaya devam ediyor. Bu kapsamda Ardahan'ın tarihi hakkında önemli bilgi birikimine sahip olan Ahmet Ballı ARÜ'ye konuk oldu.

Ardahan’ın Yakın Tarihi

-ARÜ’DE ARDAHAN’IN YAKIN TARİHİ KONUŞULDU        

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Ardahan’ı ve çevresini mercek altına almaya devam ediyor. Bu kapsamda Ardahan’ın tarihi hakkında önemli bilgi birikimine sahip olan Ahmet Ballı ARÜ’ye konuk oldu. ARÜ İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Tarih Bölümü’nün 1 Nisan 2014 Salı günü yapılan “Tarih Metodolojisi” dersine teşrif eden Ahmet Ballı, Ardahan’ın yakın tarihi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

İBEF Tarih Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Suat Vural’ın sorumlu olduğu ders, saat 10.00’dan itibaren başladı.

Derste Yrd. Doç. Dr. Vural, Ballı’nın özgeçmişi hakkında kısa bir bilgi verdi. Ayrıca Yrd. Doç. Dr. Vural, Ardahan’la ilgili tarihsel araştırmalar yapan akademisyenlerin 1942 yılı doğumlu Ballı’nın şehirle ilgili bilgi ve tecrübelerinden yararlandığını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Vural’ın ardından derste konuşan Ballı, Ardahan’la ilgili yapılan çeşitli akademik çalışmalara destek verdiğini ifade ederek,  “Örneğin geçen yıl Ardahan’da yapılan bir inşaat kazısında insan kemikleri bulunmuştu. Bu olayın ardından bilgime başvurmak üzere beni arayıp çağırdılar. Hemen kazı yapılan yere gittim. Oraya üniversite profesörleri araştırma yapmak için gelmişti. Bir akademisyen bana sordu: ‘Sizce bu kemikler hangi topluluklara ait olabilir?’ Ben de, ‘Bu bölgede eskiden gayrimüslim mezarlığı vardı.’ şeklinde bir bilgi verdim” diye konuştu. Öte yandan Ballı, Ardahan’da Ermeni katliamının sembolü haline gelen Yanık Camii olayını da anlattı. Hadiseyi birebir yaşamış olan babasından bilgi aldığını vurgulayan Ballı, babası ve üç amcasının ölümden son anda kurtulduklarını söyledi.

Dersin sonunda Yrd. Doç. Dr. Vural tarafından Ballı’ya “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler