Ardahanlı Çocuklar Tarım Kampına Girdi

Ardahanlı Çocuklar Tarım Kampına Girdi

Ardahan’da çocuklar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan "Lider Çocuk Tarım Kampında" projesi kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerle doğayla buluşuyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılından itibaren faaliyet geçirilen ve Ardahan’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 3’üncüsü düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" projesinde çocuklar, gıda güvenirliği ve gıda teknolojileri gibi konularda seminer aldıktan sonra doğayla buluşarak bilgilerini pekiştiriyor. Proje kapsamında Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir etkinlik yapıldı.

Kampın ilk gününde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ile Ardahan Valiliği Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi Yaşam Evinin bahçesinde engellilerle birlikte çiçek fidesi dikimi yapıldı.

Proje hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı, çocuklarda doğa ve tabiat bilincini yerleştirmek ve çevre farkındalığını oluşturmak için yapılmış olan bir çalışma olduğunu söyleyerek, "Bakanlık olarak 2014 yılından itibaren ’Lider Çocuk Tarım Kampı’ adı altında Türkiye’nin bütün illerinde 4. sınıf öğrencilerine doğa bilincini ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojilerini ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi vermek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklarımıza topraktan sofraya kadar olan süreçlerle ilgili eğitim sunumları gerçekleştireceğiz. Ayrıca bu etkinliğimizin amaçlarından bir tanesi de bizlerin geleceği olan siz değerli çocuklarımıza toprağımızın, doğamızın ne kadar değerli olduğunu ve bunu her zaman korumamız gerektiğini anlatabilmektir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler