“Arkadaşım Olur Musun?” Projesi Meyvesini Veriyor!

“Arkadaşım Olur Musun?” Projesi Meyvesini Veriyor!

2015 Yılında Dolunay Derneğince yürütülen “Arkadaşım olur musun?” SODES projesi meyvelerini vermeye devam ediliyor.

Kafkas üniversitesin eğitim fakültesi ilköğretim matematik öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinden M. Hilmi Kaymacı, Umut Geçdi, Fadime Kırmızıgül, Çiğdem Öztürk, Tolga Karabulutlu topluma hizmet dersi bünyesinde ders öğretmeni Vedat Akça tarafından verilen ödevi gerçekleştirmek için 2015 yılımda arkadaş olarak görmeye başladıkları dolunay derneği engelliler birim üyelerini de katarak bir organizasyonda bulundular.

Cumhuriyet ilk okulu ve orta okulu için topladıkları hikaye. Roman vb. kitapları okul cumhuriyet ilkokulu 4. Sınıf öğretmeni Sefer Demir’in sorumlu olduğu sınıfta öğrencilerine hediye ettiler. Öğrenciler yaptıkları açıklamada; “Engellilerin korkutulacak değil onlarla birlikte dünyayı paylaşılacak insanlar olduğunu göstermek ve bu yıl SODES projesi kapsamınca yürütülen “Arkadaşım olur musun?” Projesi kapsamında engellilerin kendilerine daha iyi anlatmaları için böyle bir organizasyon içine girdik.” dediler.

Engelli arkadaşlarıyla beraber öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve engellilerle yaşam kültürü üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden öğrenciler, “Kitap dağıtımından sonra küçük zihinlerinde açılan büyük ve farklı dünyalarda birlikte yaşamın önemini bir kes daha parlayan gözlerde gördük mutlu bir biçimde okulumuzda ayrılmanın burukluğunu yaşadık.” ifadelerine yer verdiler.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler